blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Tundra Lodge: slapen tussen de ijsberen

De beste manier om ijsberen in het wild te spotten

De Tundra Lodge is een uniek rijdend hotel in de buurt van het stadje Churchill in Canada. In het najaar wordt het hotel de uitgestrekte toendra opgereden om ijsberen te spotten. De dieren lopen langs en komen nieuwsgierig dichterbij, vaak heel dichtbij. Dagelijks maak je excursies met speciale buggies om de ijsberen te zien. En ja, dit is zo cool zoals het klinkt.

Het verblijf in een mobiel hotel wordt wel de ultieme ijsbeer reis genoemd. Vanuit het hotel ga je meerdere dagen met een bioloog op stap. En kijk je niet alleen naar de dieren, maar kun ze je ook begrijpen. Zowel hun gedrag, als hun problemen met de klimaatveranderingen.

Wie een unieke belevenis wil moet eens overnachten in de Tundra Lodge. Het is een van de beste manieren om ijsberen in het wild te zien.

Je vraagt je toch af wat de ijsbeer zou denken … ©Corno van den Berg

Hoe ziet je verblijf in de Tundra Lodge er uit?

Je slaapt in een mobiel hotel, de Tundra Lodge, zodat je elke minuut bij de dieren kunt doorbrengen. Er zijn biologen en vaak ook fotografen aanwezig, zodat je veel kunt leren over fotografie.

De excursies overdag

Overdag ga je in Tundra Buggy’s op pad. Dit zijn speciale voertuigen die over de toendra kunnen rijden, maar wel erg hoog op de wielen staan. Dit omdat ijsberen nog wel eens tegen de buggy aanleunen. En deze dieren zijn groter dan je denkt.

IJsberen bij de Tundra Buggy in Canada. ©Corno van den Berg

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Canada

Lees mijn Tips

alle 51 artikelen over Canada

Bekijk alle artikelen