Waarom moet ik hier heen?

Wie een unieke belevenis wil moet eens overnachten in de Tundra Lodge. Deze wordt jaarlijks de toendra opgereden. Het is een van de beste manieren om ijsberen in het wild te zien.

De Tundra Lodge is een uniek rijdend hotel in de buurt van het stadje Churchill in Canada. In het najaar wordt het hotel de uitgestrekte toendra opgereden om ijsberen te spotten. De dieren lopen langs en komen nieuwsgierig dichterbij, vaak heel dichtbij. Dagelijks maak je excursies met speciale buggies om de ijsberen te zien. En ja, dit is zo cool zoals het klinkt.

Het verblijf in een mobiel hotel wordt wel de ultieme ijsbeer reis genoemd. Vanuit het hotel ga je meerdere dagen met een bioloog op stap. En kijk je niet alleen naar de dieren, maar kun ze je ook begrijpen. Zowel hun gedrag, als hun problemen met de klimaatveranderingen.

Je vraagt je toch af wat de ijsbeer zou denken ...
Je vraagt je toch af wat de ijsbeer zou denken … Corno van den Berg

Hoe ziet je verblijf in de Tundra Lodge er uit?

Je slaapt in een mobiel hotel, de Tundra Lodge, zodat je elke minuut bij de dieren kunt doorbrengen. Er zijn biologen en vaak ook fotografen aanwezig, zodat je veel kunt leren over fotografie.

De excursies overdag

Overdag ga je in Tundra Buggy’s op pad. Dit zijn speciale voertuigen die over de toendra kunnen rijden, maar wel erg hoog op de wielen staan. Dit omdat ijsberen nog wel eens tegen de buggy aanleunen. En deze dieren zijn groter dan je denkt.

IJsberen bij de Tundra Buggy in Canada.
IJsberen bij de Tundra Buggy in Canada.Corno van den Berg

Meer informatie:
www.nathab.com
frontiersnorth.com/the-tundra-buggy-adventure

Corno’s reistips:

Als tijdens je reis door Canada ook Churchill wilt bezoeken, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Je kunt met een huurauto van hotel naar hotel gaan, of lekker avontuurlijk met een camper door het land rijden. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Lees ook Mijn Reisverhaal:

IJsberen zoeken in een rijdend hotel in Canada

Unieke belevenissen op de woest toendra

Reisverhaal

De ijsbeer is de laatste jaren het symbool voor klimaatverandering geworden. Eén van de manieren om alles te leren over deze dieren is in een comfortabele lodge op wielen. Waardoor je wel heel dicht bij de dieren komt …