Waarom moet ik hier heen?

De Tundra Lodge is een uniek rijdend hotel. In het najaar wordt het hotel de Canadese toendra opgereden om ijsberen te spotten. De dieren lopen langs en komen nieuwsgierig dichterbij, vaak heel dichtbij. Dagelijks maak je excursies met buggies om de ijsberen te zien. En ja, dit is zo cool zoals het klinkt.

Het verblijf in een mobiel hotel wordt wel de ultieme ijsbeerreis genoemd. Vanuit het hotel ga je meerdere dagen met een bioloog op stap. En kijk je niet alleen naar de dieren, maar kun ze je ook begrijpen. Zowel hun gedrag, als hun problemen met de klimaatveranderingen.

Je vraagt je toch af wat de ijsbeer zou denken ...
Je vraagt je toch af wat de ijsbeer zou denken … Corno van den Berg

Je slaapt in een mobiel hotel, de Tundra Lodge, zodat je elke minuut bij de dieren kunt doorbrengen. Er zijn biologen en vaak ook fotografen aanwezig, zodat je veel kunt leren over fotografie.

Video Tundra Lodge

Overdag ga je in Tundra Buggy’s op pad. Dit zijn speciale voertuigen die over de toendra kunnen rijden, maar wel erg hoog op de wielen staan. Dit omdat ijsberen nog wel eens tegen de buggy aanleunen. En deze dieren zijn groter dan je denkt.

Een buggy met drie ijsberen. Corno van den Berg

Het is allemaal niet goedkoop, maar wel heel bijzonder. Wees er ver van te voren bij, want deze rijdende hotels zijn erg populair.

Meer informatie:
www.nathab.com
frontiersnorth.com/the-tundra-buggy-adventure

Corno’s reistips:

Als tijdens je reis door Canada ook Churchill wilt bezoeken, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Je kunt met een huurauto van hotel naar hotel gaan, of lekker avontuurlijk met een camper door het land rijden. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Lees ook Mijn Reisverhaal:

IJsberen zoeken in een rijdend hotel in Canada

Unieke belevenissen op de woest toendra

Reisverhaal

De ijsbeer is de laatste jaren het symbool voor klimaatverandering geworden. Eén van de manieren om alles te leren over deze dieren is in een comfortabele lodge op wielen. Waardoor je wel heel dicht bij de dieren komt …