Tundra Lodge: slapen tussen de ijsberen

De beste manier om ijsberen in het wild te spotten

De Tundra Lodge is een uniek rijdend hotel in de buurt van het stadje Churchill in Canada. In het najaar wordt het hotel de uitgestrekte toendra opgereden om ijsberen te spotten. De dieren lopen langs en komen nieuwsgierig dichterbij, vaak heel dichtbij. Dagelijks maak je excursies met speciale buggies om de ijsberen te zien. En ja, dit is zo cool zoals het klinkt.

Waarom zijn er zoveel ijsberen bijelkaar?

Het stadje Churchill in Canada noemt zichzelf de ijsbeer hoofdstad van de wereld. In oktober en november leeft het hele dorp op als honderden ijsberen naar de Hudsonbaai trekken en daarbij soms het dorp aandoen. De dieren wachten tot het begint te vriezen, zodat ze weer op zeehonden kunnen jagen die uit de gaten in het ijs kruipen. De meeste ijsberen hebben al maanden niets gegeten en teren op hun vet. Al jaren houden wetenschappers het dier in de gaten. Tegenwoordig staan er toeristen aan hun zijde.

De ultieme ijsbeer reis

Het verblijf in een mobiel hotel wordt wel de ultieme ijsbeer reis genoemd. Vanuit het hotel ga je meerdere dagen met een bioloog op stap. En kijk je niet alleen naar de dieren, maar kun ze je ook begrijpen. Zowel hun gedrag, als hun problemen met de klimaatveranderingen.

Wie een unieke belevenis wil moet eens overnachten in de Tundra Lodge. Het is een van de beste manieren om ijsberen in het wild te zien.

Je vraagt je toch af wat de ijsbeer zou denken … ©Corno van den Berg

Hoe ziet je verblijf in de Tundra Lodge er uit?

Je slaapt in een mobiel hotel, de Tundra Lodge, zodat je elke minuut bij de dieren kunt doorbrengen. Er zijn biologen en vaak ook fotografen aanwezig, zodat je veel kunt leren over fotografie.

De excursies overdag

Overdag ga je in Tundra Buggy’s op pad. Dit zijn speciale voertuigen die over de toendra kunnen rijden, maar wel erg hoog op de wielen staan. Dit omdat ijsberen nog wel eens tegen de buggy aanleunen. En deze dieren zijn groter dan je denkt.

IJsberen bij de Tundra Buggy in Canada. ©Corno van den Berg

Alternatief: Vanuit Churchill

Door de hoge prijs kan niet iedereen deze reis betalen. Maar er is een andere optie. Vanuit Churchill gaan ook Tundra Buggy's op pad om de ijsberen te bekijken. Je kunt dan overnachten in de stad en dan de volgende dag op pad. Dan zie je de dieren ook van dichtbij, wat toch het belangrijkste is?

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Canada

Lees mijn Tips

alle 53 artikelen over Canada

Bekijk alle artikelen