Garamba National Park

Beroemde plek voor olifanten en zeldzame noordelijke witte neushoorn

Garamba National Park is een bijzondere plek in Democratische Republiek Congo. De Afrikaanse olifant is de grootste bezienswaardigheid van het park. Al vind je hier nog meer dieren, waaronder de bijna uitgestorven kordofangiraffe. Dit is een ondersoort van de gewone giraf.

De zeldzame noordelijke witte neushoorn

Het is ook de enige plek waar de extreem zeldzame noordelijke witte neushoorn nog te vinden is, een ondersoort van de witte neushoorn. Al kan dit dier inmiddels zijn uitgestorven, er zijn de afgelopen jaren geen meldingen dat het dier nog is gezien.

Garamba werd al in 1938 opgericht

Dit nationaal park werd al in 1938 opgericht om de natuur te beschermen. Waarmee het een van de oudste nationale parken van Afrika is.  Sinds 1980 staat het op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO. Diverse malen werd het bijna van de lijst afgehaald door grootschalige stroperij. Tegenwoordig wordt Garamba National Park beheerd door African Parks, een organisatie die zich inzet voor de natuur, met behulp van de lokale bevolking.

Op safari in Garamba

Een trip naar Garamba National Park is een heus avontuur. Tijdens safari's in dit natuurgebied worden olifanten opvallend vaak gezien. Deze grote dieren zijn niet al te schuw en laten zich relatief goed bekijken. Hou er wel rekening mee dat hier geregeld confrontaties zijn tussen stropers en parkwachters.