Waarom moet ik hier heen?

De Rakotzbrug bij Kromlau in Duitsland is erg populair bij fotografen. De afgelopen jaren is de brug een hit geworden op social media. De reden is de weerspiegeling, waardoor de brug een perfecte cirkel lijkt.

De Rakotzbrücke stamt uit 1860 en is door social media inmiddels een van de meest beroemde bruggen van Duitsland (en ter wereld). De reden is simpel; door de weerspiegeling in het water vormt hij een perfecte cirkel.

Wat overigens niet helemaal klopt hebben geleerden recent ontdekt. Met meetapparatuur brachten de brug en de weerspiegeling in kaart. Het is een bijna perfecte cirkel. Als je ervoor staat en het water is rustig zie je het vanzelf, al is het lastig.

De brug is gemaakt van stenen die hier in de regio te vinden zijn. Deze brug wordt vaak ook Duivelsbrug genoemd, al is niet helemaal duidelijk waarom. Dit kan mogelijk te maken hebben met de weerspiegeling, maar ook met het verleden.

Beste tijd voor de Rakotzbrug:

De brug kan het gehele jaar worden bezocht. Maar in de herfst kleuren de blaadjes geel en rood, waardoor deze plek iets extra’s krijgt. Hou er wel rekening mee dat de brug door social media erg bekend is geworden, waardoor je niet alleen zult zijn. Het beste kun je vroeg in de ochtend gaan. Dan heb je zelfs kans op mist op het water; ook erg mooi.

Waar kan ik de brug vinden?

De brug is te vinden in het Azalea en Rhododendron Park bij Kromlau in het oosten van Duitsland. Je moet even een stukje wandelen, maar dan zie je hem vanzelf over het water. Overigens is het streng verboden over de brug te lopen, dit in verband met instortingsgevaar.

Corno’s reistips:

Duitsland is een divers land. Je kunt het vrijwel het hele jaar bezoeken. Ieder seizoen heeft zijn eigen charme. Genoeg steden voor een leuke stedentrip. Hieronder een aantal handige tips om je trip naar Duitsland te regelen.

Bruggen