Waarom moet ik hier heen?

Goslar is zoals je een Duits stadje voorstelt. Het ligt in de noordwestelijke uitlopers van de Harz, aan de voet van de Rammelsberg. Hier wordt al meer dan duizend jaar erts, zilver, koper, lood en zink gedolven, waardoor dit stadje ontstond.

Goslar is een bekend vakwerkstadje in Duitsland. Je kunt hier lekker rond lopen en zelf het stadje verkennen. De historische binnenstad van Goslar staan op de lijst van UNESCO-Werelderfgoed. Net als de Rammelsbergmijnen, die je kunt bezoeken. In het stadje zijn opvallend veel vakwerkhuizen te vinden. die je zelf kunt ontdekken. Ook kun je hier veel beelden van kunstenaars te vinden.

Het stadje is erg populair waardoor het hier erg druk kan worden. In het hoogseizoen vind je hier rond het middaguur veel toeristen. Zeker in de weekenden. Hou hier dus rekening mee.

Meer informatie: www.goslar.de

Corno’s reistips:

Duitsland is een divers land. Je kunt het vrijwel het hele jaar bezoeken. Ieder seizoen heeft zijn eigen charme. Genoeg steden voor een leuke stedentrip. Hieronder een aantal handige tips om je trip naar Duitsland te regelen.