Waarom moet ik hier heen?

Rothenburg ob der Tauber is een plaatsje in Beieren dat nog bijna compleet in de middeleeuwse stijl is gebouwd. Je waant je hier terug in de tijd.

Rothenburg ob der Tauber in Duitsland is onderdeel van de beroemde Romantische Straße, een bekende toeristische route langs talloze dorpjes, kastelen en natuurgebieden.

De mooiste bezienswaardigheden van Rothenburg ob der Tauber zijn de Burchpoort, de Witte Toren, de Röderpoort, het oude Raadhuis, de Sint-Jakobskerk en de Siebertoren. Je kunt hier heerlijk dwalen door de smalle straatjes en foto’s maken van de huizen.

Let op!

Dit stadje is populair bij dagjesmensen uit eigen land. Maar ook buitenlandse toeristen bezoeken graag het middeleeuwse stadje. Waardoor het hier best druk kan worden. Met name in het hoogseizoen, en de weekenden is het dan niet echt leuk meer.

Ga dus in het voorseizoen, of het najaar en het liefst op een werkdag. Dan kun je ook goed zien hoe het dagelijkse leven hier zijn gangetje gaat.

Meer informatie: www.rothenburg.de

Corno’s reistips:

Duitsland is een divers land. Je kunt het vrijwel het hele jaar bezoeken. Ieder seizoen heeft zijn eigen charme. Genoeg steden voor een leuke stedentrip. Hieronder een aantal handige tips om je trip naar Duitsland te regelen.