Waarom moet ik hier heen?

Slot Neuschwanstein is volgens velen het mooiste kasteel ooit gebouwd. Het diende tevens als basis voor het kasteel van Doornroosje in Disneyland. Het verhaal achter het slot is bijzonder.

Slot Neuschwanstein is letterlijk een sprookje zo mooi. Het ligt op een heuvel tussen bossen en wandelpaden. Een bezoek kan het gehele jaar, al zijn het voorjaar en de winter (soms met sneeuw) het beste.

Wanneer werd Slot Neuschwanstein gebouwd?

Het kasteel werd in opdracht van koning Ludwig of Lodewijk II van Beieren gebouwd. Hij wilde een ideaal middeleeuws ridderslot laten bouwen. Opvallend genoeg werd Ludwig later krankzinnig verklaard. De bouw begon in 1869 en was af in 1892.

Hoe kom ik er?

Het wereldberoemde slot staat in het dorp Hohenschwangau, op enkele kilometers van de Oostenrijkse grens. Het kasteel ligt op ruim 7 uur rijden van Utrecht. Je moet parkeren in het stadje Hohenschwangau, vandaar uit moet je te voet.

Het middeleeuwse slot staat model voor een ander beroemd kasteel: dat van Doornroosje van Disney. Wie de films heeft gezien zal de gelijkenis direct zien. Het is een ode van Disney aan een van de mooiste kastelen op aarde.

Video Neuschwanstein Kasteel

Tips voor de beste foto’s van Slot Neuschwanstein:

Het beste uitzicht op het slot heb je van de in 1850 gebouwde Marienbrücke. Ideaal voor foto’s. In de winter valt hier geregeld sneeuw. Hierdoor krijgt het slot en de omgeving een extra dimensie.

Meer informatie: www.neuschwanstein.de

Corno’s reistips:

Slot Neuschwanstein kun je het vrijwel het hele jaar bezoeken. Ieder seizoen heeft zijn eigen charme. Hieronder een aantal handige tips om je trip te regelen.

Kastelen