Caravan voor achter de fiets

Diverse merken bouwen caravans voor je tweewieler

Een caravan achter je fiets (of elektrische fiets). Het klinkt wat vreemd, maar bestaat echt. Sterker nog, er zijn diverse soorten voorhanden inmiddels. De fiets caravans komen in diverse soorten en maten. Dit zijn de leukste en handigste om mee te nemen of op je fietsvakantie door Nederland of andere landen natuurlijk. 

Er zijn al langer concepten voor fiets caravans op de markt. De afgelopen zijn er diverse in productie gegaan. Ik heb er drie geselecteerd die de moeite waard zijn. De caravans voor de fiets zijn ook erg verschillend qua idee en design. Al hebben ze een paar dingen gemeen. Het zijn allemaal lichtgewicht caravans met een basic uitvoering. Wel hebben ze allemaal een slaapplek, al is deze vaak beperkt.

Scout Camper

De Scout Camper is perfect voor iemand die op de (elektrische) fiets een rondreis maakt. Deze Duitse mini caravan staat op twee wielen en klapt uit, waardoor het binnenverblijf een stuk groter wordt. Er zijn diverse maten om uit te kiezen, onder meer een of twee personen. De website geeft niet al te veel informatie over de formaten van de caravan, dus het is wat lastig in te schatten.

Prijs en informatie

Prijs: vanaf 4.500 euro

Meer informatie: scout-camper.de

Mody Caravans

De Mody Caravans, ook van onze oosterburen, zijn er in verschillende vormen. Denk aan de eenvoudige Mody Tourer, de Mody Trekking en de iets grotere Mody Outdoor die voor onverharde paden is gemaakt. Bij deze caravan kun je niet uitklappen, wel kan je bijvoorbeeld een extra voortent kopen of zonnepanelen voor je dak om elektriciteit op te wekken.

Prijs en informatie

Prijs: vanaf 4.999 euro

Meer informatie: mody-plast.de

Wide Path Camper

De Wide Path Camper is een Deens ontwerp. Het ontwerp is door veel fietsers omschreven als zeer fraai. Binnenin vind je een tafel met banken, waar je eenvoudig een bed van kunt maken. Ook hier zijn talloze accessoires te krijgen als een luifel, buitentafel en stoelen en zonnepanelen. Ook is deze in meerdere kleuren te verkrijgen, waaronder opvallend rood.

Prijs en informatie

Prijs: vanaf 3.999 euro

Meer informatie: widepathcamper.com

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Gadgets

Lees mijn Tips