Doorzichtige kano

Unieke kano waarmee je ook onderwater kunt kijken

Vanuit deze kajak zie je de kleurrijke vissen onder je zwemmen. En het is eenvoudig om obstakels onder water te vermijden als je lekker aan het peddelen bent. Hij is opvouwbaar en toch sterk: dit is de clear and inflatable kayak.


Een doorzichtige kano. De grote vraag is: Zie je dan wel wat? Onderstaande video laat het meteen zien. Een man in Florida in de Verenigde Staten kanoet op zijn gemak als hij plotseling een gigantische groep roggen tegen komt. Hij pakt zijn camera en begint te filmen. Pas als hij zijn drone omhoog laat gaan ziet hij hoe immens de groep is. Unieke beelden.

Een man in een doorzichtige kano met duizenden roggen:

Het is een goede manier op vakantie de kust of een koraalrif te verkennen: per kano of kajak. Op je gemak kun je de omgeving verkennen. Het heeft maar één nadeel, je weet nooit wat er zich onder je bevindt. Maar dat is nu voorbij.

Unieke kano

Er is een bijzondere oplossing; de doorzichtige kano. Waarmee je goed de onderwaterwereld kunt bekijken. De kano (die eigenlijk een tussenmodel is van een kano en kajak) is ideaal om dieren te ontmoeten. Zoals ook de foto’s wel laten zien.

Het is wel even wennen, maar de doorzichtige kano biedt talloze voordelen. Naast het unieke uitzicht kun je eventuele obstakels onder water zien. En deze kano is opvouwbaar en dus mee te nemen in het vliegtuig, al weegt hij 18 kilogram. Maar dan kun je wel overal het water op.

Wie de kano ziet zal eerst denken dat het vaartuig er weinig solide uit ziet. Toch is de kano volgens de producent See Through Canoe duurzamer en sterker dan de tegenhangers die van hout of glasvezel worden gemaakt.

Deze unieke kajak wordt gemaakt in Hawaï. En op diverse plekken in Hawaï kun je hem huren, maar je kunt hem ook kopen en dus meenemen op reis.

Deze unieke kano bestaat al sinds 2007, maar lijkt nu aan te gaan slaan. Hij is niet goedkoop, je betaalt ruim 1.700 dollar, zonder de verscheping naar Nederland. Maar dan heb je wel wat.

Meer informatie: www.seethroughcanoe.com/

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Gadgets

Lees mijn Tips
Bekijk alle artikelen