Waarom moet ik deze hebben?

Je ziet de kleurrijke vissen onder je zwemmen. En het is eenvoudig om obstakels onder water te vermijden als je lekker aan het peddelen bent. Hij is opvouwbaar en toch sterk: de 'clear and inflatable kajak'.

Het is een goede manier op vakantie de kust of een koraalrif te verkennen: per kano of kajak. Op je gemak kun je de omgeving verkennen. Het heeft maar één nadeel, je weet nooit wat er zich onder je bevindt. Maar dat is nu voorbij:

Er is een bijzondere oplossing: de doorzichtige kano. Waarmee je goed de onderwaterwereld kunt bekijken. De kano (die eigenlijk een tussenmodel is van een kano en kajak) is ideaal om dieren te ontmoeten. Zoals deze foto’s wel laten zien.

Unieke kano
Het is wel even wennen, maar de doorzichtige kano biedt talloze voordelen. Naast het unieke uitzicht kun je eventuele obstakels onder water zien. En deze kano is opvouwbaar en dus mee te nemen in het vliegtuig, al weegt hij 18 kilogram. Maar dan kun je wel overal het water op.

Doorzichtige kano kajak

Wie de kano ziet zal eerst denken dat het vaartuig er weinig solide uit ziet. Toch is de kano volgens de producent See Through Canoe duurzamer en sterker dan de tegenhangers die van hout of glasvezel worden gemaakt.

 

Deze unieke kajak wordt gemaakt in Hawaï. En op diverse plekken in Hawaï kun je hem huren, maar je kunt hem ook kopen en dus meenemen op reis.

Deze unieke kano bestaat al sinds 2007, maar lijkt nu aan te gaan slaan. Hij is niet goedkoop, je betaalt ruim 1.700 dollar, zonder de verscheping naar Nederland. Maar dan heb je wel wat.

Meer informatie: www.seethroughcanoe.com/