blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Garda by Bike fietsroute

Nieuwe fietsroute van 140 km rondom het Gardameer

Garda by Bike is een nieuw fietspad langs het Gardameer in Italië. Na de zomer in 2021 is een deel geopend, maar de rest loopt vertraging op. De laatste delen van de fietsroute worden de komende jaren afgerond. Het meest bijzondere zijn de houten stukken langs de rotsen, waarbij het pad lijkt te zweven in de lucht.

Het Gardameer is het grootste meer van Italië. Het is de meest populaire vakantieregio van het land. Naast een heerlijke Road Trip kun je hier dus binnenkort fietsen langs het meer. Waarbij je geen last hebt van het overige verkeer. Wat bij het Gardameer wel echt een verademing is. Je kunt op je gemak rondom het Gardameer fietsen.

Hoe lang is het Garda by Bike fietspad?

Het Garda by Bike fietspad zal een totale lengte van 140 kilometer krijgen. Natuurlijk kun je delen van het pad fietsen, maar ook het geheel.

Wanneer is de Garda By Bike fietsroute af?

Het was de bedoeling dat dit fietspad rond het Gardameer eind 2021 af zou zijn. Maar door corona en de financiële situatie van de lokale overheden is er veel vertraging ontstaan. De verwachting is nu dat het fietspad pas in 2025 helemaal af is. Ik hou je op de hoogte.

Zo wordt Garda by Bike gemaakt

Bestaande delen van het fietspad worden met elkaar verbonden. Maar er worden ook nieuwe delen aangelegd. Sommige delen daarvan zijn spectaculair. Daar wordt het houten fietspad langs de rotsen gelegd net boven de waterkant.

Het gehele pad zal weinig hoogteverschillen kennen. Zodat feitelijk iedereen het kan fietsen. En het nieuwe fietspad is opvalleden breed, zodat je ook eenvoudig anderen kunt passeren. Daarnaast wordt het pad omheind, zodat het veilig is.

Als je een elektrische fiets hebt kan je zelfs een groot deel van de route op een dag doen. Maar het is ook de bedoeling om veel stops te maken onderweg. En dat is het Gardameer wel waard. Vergeet ook niet de glazen lift boven het Gardameer bij Riva del Garda te bezoeken.

Fietsen over het fietspad Garda by Bike.

Wandelen

Garda by Bike is een fietspad, maar grote delen zijn ook toegankelijk voor wandelaars. Oftewel, je moet wel oppassen.

De Gardameer by Bike zal aansluiten bij twee langere fietsroutes. Onder meer op de beroemde EuroVelo 7 Sun route, die van Malta naar het uiterste puntje van de Noordkaap loopt. En maar liefst 7.000 kilometer lang is. Ook sluit hij aan op EuroVelo 8 Mediterranean route die van Cadiz in Spanje naar Izmir in Turkije loopt. Deze fietsroute is 7.500 kilometer lang.

Naar Italië?

Ontdek alle tips

Lees mijn tips

alle 62 artikelen over Italië

Bekijk alle artikelen