Glazen lift boven het Gardameer

Lift brengt je vanuit het historische centrum van Riva del Garda naar het Venetiaanse Bastion

Een glazen lift die je boven het Gardameer in Italië uitbrengt. De lift in Riva del Garda is officieel geopend in juli 2020. De panoramische lift is tegen de berg Monte Rochetta gebouwd. De kabelbaan bestaat helemaal uit glas. Zodat je goed van de typische Italiaanse bergomgeving kunt genieten. In twee minuten ga je omhoog naar het Bastion, waar je kunt genieten van het uitzicht.

De glazen lift bij het stadje Riva del Garda in Italië is een bijzondere manier om te genieten van het Gardameer. In een paar minuten ga je met de kabelbaan omhoog. En kun je genieten van het fraaie uitzicht onderweg. Waarna je verder te voet kunt gaan.

Het stadje Riva del Gardia

Riva del Garda ligt in het noordelijke deel van het Gardameer. De omgeving is dan ook bergachtiger. Waardoor het populair is bij toeristen. Al moet ook worden gezegd dat het weer anders is. En dan met name wisselvalliger. Zo is het hier in de winter een stuk koeler dan in het zuidelijkere deel van het meer. Een van de bergen blokt dan al in de middag de laaghangende zon. Waardoor het hier snel afkoelt.

De stad zelf is ook het bezoeken waard. En dan met name de Rocca, een burcht aan het water. Die alleen via een brug te benaderen is. Ook de drie stadspoorten zijn de moeite waard. Als je met de lift omhoog gaat zie je onder meer ook de 34 meter hoge toren Torre Apponale boven alles uit. Ook de barokke kerk Chiessa dell’ Inviolata is dan goed zichtbaar.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Met de lift omhoog en daarna wandelen

Veel wandelaars gebruiken de lift als start van hun wandeling in de bergen. Je hebt talloze opties. In het bekende Bastion kun je wat eten en drinken. Je kunt daarna weer omlaag lopen via een wandelpad. Dit is een eenvoudige route.

Maar je kunt ook verder omhoog hiken naar het kerkje Santa Barbara. Al is het laatste deel wel redelijk steil. Maar het kerkje wordt erg geroemd voor het uitzicht over het noordelijk deel van het Gardameer. En ook hier heb je een berghut in de buurt om wat te drinken.

Overnachten in Riva del Gardia

Deze regio is zeer geschikt om te ontdekken. Er zijn talloze locaties om te verblijven. Je kunt kiezen uit kleinschalige hotels, knusse vakantiehuizen, luxe villa's en handige appartementen. Wees er wel op tijd bij, want in de vakantietijd zijn ze vaak volgeboekt.

Zo ziet het ritje er uit

Meer artikelen over het Gardameer