Waarom moet ik dit doen?

De Italiaanse keuken behoort tot de beste en meest gevarieerde keukens ter wereld. Tijdens een kookworkshop laat een kok je zien hoe je bepaalde gerechten klaar maakt.  Oh, en meestal mag je eigen gerechten opeten...

Een kookworkshop laat je kennis maken met de rijke Italiaanse keuken. Het is direct schort-aan en handen-uit-de-mouwen. Met antwoord op vragen als: Hoe bereid je pasta op de manier zoals je wilt? Al dente of niet?

Hoe maak je de lekkerste sauzen met verse ingrediënten. Hoe maak je eenvoudig de beste voorgerechten en natuurlijk de zoete, maar ook verfrissende nagerechten. En je krijgt allerlei tips die je thuis ook kunt toepassen.

In alle grote steden van Italië kun je deze kookworkshops volgens. Van een paar uur tot meerdere dagen. Met een bezoek aan de lokale markt bijvoorbeeld. Of een kaasmakerij? Of in combinatie met een wijnproeverij, je hebt keuze te over.

In Rome, Milaan, Florence en Napels bijvoorbeeld kun je talloze wijn- en hapjesproeverijen doen, maar ook zelf achter het fornuis staan. De keuze is enorm en het hangt eigenlijk vooral af van de tijd die je hebt.

Zo kun je bijvoorbeeld leren om gnocchi te maken. Of om een goede pasta te maken. Of de dunste pizza’s. Of om kleine warme hapjes te bereiden. Aardig is ook om te ervaren hoe je de smaak bepaalt als je minimaal tien ingrediënten hebt.

Neem de tijd als je van lekker eten houdt, want deze goed ontwikkelde keuken heb je niet zo maar in de vingers. Wat let je?