Arc de Triomphe

Mooiste triomfboog ter wereld

De Arc de Triomphe in Parijs is mooi, al lijkt hij onder te gaan in het verkeer. De triomfboog is destijds gebouwd voor Napoleon, maar inmiddels wereldberoemd. Het ontwerp is bijzonder, maar ook de ligging. Je kunt op het dak staan voor een uniek uitzicht. dit zijn de beste tipsom de Arc de Triomphe te bezoeken.

Nog steeds razen hier dagelijks duizenden auto’s voorbij. Wat eigenlijk zonde is, maar ook wel voor extra leven in de brouwerij zorgt. Al zijn er al jaren plannen om het verkeer hier te weren, maar tot nu toe is dat nog niet voor elkaar. Het is ook de plek waar de renners op de laatste dag van de Tour de France keer op keer voorbij komen.

Het ontwerp van Arc de Triomphe

Het ontwerp komt van de Franse architect Jean-François Chalgrin. Hij haalde zijn inspiratie uit de Boog van Titus, een Romeinse ereboog op het Forum Romanum in Rome. De opvallende Arc de Triomphe is 50 meter hoog. 

Het is feitelijk een triomfboog, die ter ere van Napoleon werd gebouwd, na een gewonnen veldslag bij Austerlitz. De bouw begon in 1806, maar de immense boog werd pas rond 1836 voltooid, onder Lodewijk Filips (de laatste koning van Frankrijk).

Uitzichtpunt op het dak

Het bijzondere is dat je er bovenop kunt staan. Het uitzicht over Parijs is bijzonder. Je kunt goed de opbouw van de stad zien, en hoe talloze wegen op dit plein uitkomen. Ook zie je goed hoe groen de wegen zijn door de vele bomen langs de wegen.

Ook de Eiffeltoren is vanaf het dak goed zichtbaar. De beste tijd om te gaan is aan het einde van de dag als het zachte licht over de stad valt. Zodat je foto’s ook mooi worden.

Overnachten in Parijs

Tijdens mijn reizen ben ik meerdere keren in deze heerlijke stad geweest. Ik heb in diverse wijken geslapen, waarbij ik vooral koos voor kleine hotels, gezellige vakantiewoningen en handige appartementen. Er is een grote keuze, maar wees er wel op tijd bij. Veel hotels zijn snel volgeboekt, zeker in de vakanties.

Grootste triomfboog op aarde?

De triomfboog is volgens kenners de op een na grootste in de wereld, alleen in Noord-Korea is een grotere te vinden. Zeker is wel dat dit de meest beroemde op aarde is.

Hoe kom ik hier?

Je vindt de Arc de Triomphe aan het westelijke eind van de beroemde Champs-Élysées. Het is één van de drukste verkeerspleinen van Parijs. Via een tunnel onder de weg kun je de Arc bereiken en een toegangskaartje kopen om er op te klimmen. Wat absoluut de moeite waard is.

Boek je bezoek online

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Parijs

Lees mijn tips