Waarom moet ik hier heen?

De Arc de Triomphe is feitelijk een triomfboog, die ter ere van Napoleon werd gebouwd, na een gewonnen veldslag bij Austerlitz. De bouw begon in 1806, maar de immense boog werd pas rond 1836 voltooid, onder Lodewijk Filips (de laatste koning van Frankrijk).

Het ontwerp komt van architect Jean-François Chalgrin. Hij haalde zijn inspiratie uit de Boog van Titus, een Romeinse ereboog op het Forum Romanum in Rome. De opvallende Arc de Triomphe is 50 meter hoog. Het bijzondere is dat je er bovenop kunt staan. Via een tunnel onder weg kun je de Arc bereiken en een toegangskaartje kopen. Het uitzicht over Parijs is bijzonder. Je kunt goed de opbouw van de stad zien, alsook de Eiffeltoren.

Je vindt de Arc de Triomphe aan het westelijke eind van de beroemde Champs-Élysées. En het is één van de drukste verkeerspleinen van Parijs. De triomfboog is de op een na grootste in de wereld, alleen in Noord-Korea is een grotere te vinden.

Meer informatie: www.paris-arc-de-triomphe.fr

Corno’s reistips:

Parijs is een perfecte stad voor een stedentrip of om een paar dagen te vertoeven op doorreis.

De lente is beroemd in Parijs, wanneer het zonnig en niet te warm is. En minder toeristisch dan de zomer. Maar ook het najaar is een goede tijd qua temperatuur en toeristen. In de zomer is het erg druk en relatief duur. Hou dan ook rekening met lange wachttijden voor de belangrijkste attracties.