Songkran Festival

Kletsnat het nieuwe jaar tegemoet

Het Songkran Festival is ooit begonnen om het nieuwjaar in Thailand en Laos in te luiden. Waarbij jongeren water op de handen van ouderen gieten om zo hun zegen te krijgen.

Songkran is het traditionele Thaise Nieuwjaar uit oud vervlogen tijden. Dit nieuwjaar wordt op 13 april gevierd. Het feest duurt tenminste 3 dagen. De moderne versie van het feest wordt ook het feest van het water genoemd. En dus mag iedereen elkaar nat gooien met water. En dat wordt dan ook veelvuldig gedaan.

Tegenwoordig gebruiken de jongeren vooral watergeweren, emmers en zelfs tuinslangen om elkaar nat te maken. Wie van een feestje houdt moet dit meemaken. 

Jongeren tijdens het Songkran Festival.

Hoe ziet de excursie van het Songkran Festival er uit?

Hou er rekening dat je erg nat wordt en mogelijk bij een worsteling je kleren scheurt. Dit kleurrijke festijn wordt jaarlijks gevierd en is de moeite waard om te beleven. De beste plekken zijn Patthaya (en in mindere mate Bangkok).

In Laos wordt dit festival vaker Lao New Year genoemd. De datum is wel hetzelfde. De beste plekken om het te vieren zijn Vientiane en Luang Prabang.

alle 7 artikelen over Thailand

Bekijk alle artikelen