Waarom moet ik hier heen?

Songkran is het traditionele Thaise Nieuwjaar uit oud vervlogen tijden en wordt op 13 april gevierd. Het feest duurt tenminste 3 dagen. De moderne versie van het feest wordt ook het 'feest van het water' genoemd waarbij iedereen elkaar nat mag gooien met water.

Het Songkran-festival is ooit begonnen om het nieuwjaar in Thailanden Laos in te luiden. Waarbij jongeren water op de handen van ouderen gieten om zo hun zegen te krijgen.

Tegenwoordig gebruiken de jongeren vooral watergeweren, emmers en zelfs tuinslangen om elkaar nat te maken. Wie van een feestje houdt moet dit meemaken.

Hou er rekening dat je erg nat wordt en mogelijk bij een worsteling je kleren scheurt. Dit kleurrijke festijn wordt jaarlijks op 13 april gevierd en is de moeite waard om te beleven. De beste plekken zijn Patthaya (en in mindere mate Bangkok).

Meer informatie: songkran2014.com

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Thailand, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd reizen te regelen.