Parijs

Stad van de liefde en romantiek en zoveel meer

Parijs is de stad in Frankrijk waar de romantiek op straat ligt. Met een bijzondere mix. Denk aan een ongekend aantal topmusea, de rijke Franse keuken, maar ook publiekstrekkers als de Eiffeltoren, de parken en vooral het dagelijkse leven op straat. Dit zijn de beste bezienswaardigheden voor Parijs. Met in dit artikel ook tips voor de leukste excursies. 

De stad van de liefde heeft al decennialang een enorme aantrekkingskracht op bezoekers. Het is een heerlijke stad die barst van de historie. En je vindt er talloze bezienswaardigheden. Waar je terug blijf komen. Keer op keer.

Parijs is niet een stad voor één keer. Het is een stad waar je kunt genieten van de macarons, de vlooienmarkten, de vele bistro's en de brede boulevards. Waar je je hart vanzelf aan verliest, in elk seizoen van het jaar.

Het Louvre

De fraaie buitenkant van Het Louvre.

Het Louvre behoort tot de meest bekende musea op ter wereld. Hier kun je uren dwalen door de 135.000 kunstwerken, waarvan er altijd zo’n 30.000 tentoon staan gesteld. Maar er is veel meer te zien.

Lees mijn artikel over Het Louvre

Notre-Dame

Zo ziet de voorkant van de kathedraal er uit.

De Notre-Dame is meer dan indrukwekkend. Zeker na de felle brand in 2019 zijn alle ogen weer op deze kathedraal gericht. Zal hij ooit weer in volle glorie uit zijn as herrijzen?

Lees mijn artikel over de Notre-Dame

Catacomben van Parijs

Het is een lugubere, maar unieke plek.

De Catacomben zijn een van de meest beroemde begraafplaatsen ter wereld. In het immense netwerk van ondergrondse kamers en galerijen zouden, volgens de verhalen, zes miljoen Parijzenaars begraven liggen. Het is tegenwoordig een van de grootste attracties van de stad.

Lees mijn tips over de Catacomben van Parijs

Arc de Triomphe

De triomfboog staat middenin de stad. ©Corno van den Berg

De Arc de Triomphe is mooi, al lijkt hij onder te gaan in het verkeer. De triomfboog is destijds gebouwd voor Napoleon, maar inmiddels wereldberoemd. Het ontwerp is bijzonder, maar ook de ligging. Je kunt op het dak staan voor een uniek uitzicht.

Lees mijn artikel over de Arc de Triomphe

De Eiffeltoren

Je ziet veel verliefde stellen rond de Eiffeltoren.

De Eiffeltoren is één van de meest bekende bouwwerken ter wereld. En wereldwijd het symbool van Parijs en zelfs van Frankrijk. Het verhaal achter de stalen toren is bijzonder. Hij is vernoemd naar Alexandre Gustave Eiffel (1832-1923), de zoon van een Duitse officier.

Lees mijn artikel over de Eiffeltoren

De bistro's van Parijs

Een van de beroemde bistro's in Parijs. ©Corno van den Berg

De bistro's van de stad zijn wereldberoemd, maar zijn de afgelopen jaren beter en wereldser geworden. Een bistro (of bistrot) is een typisch Franse eetgelegenheid. Een bistro zit tussen een eetcafé en een restaurant in. Vaak wat kleiner, knusser en niet langs de hoofdwegen. En toch typisch Frans gebleven. Proef Bistronomie: Het heeft zelfs een eigen naam. 

Lees mijn artikel over de bistro's van Parijs

Finish van de Tour de France zien

Tour de France finish Parijs ©Corno van den Berg

De Tour de France is één van de grootste sportspektakels ter wereld. Deze wielerwedstrijd eindigt traditioneel op de Avenue des Champs-Élysées. De renners rijden daar een aantal rondjes tot de finish. Maar er is meer te beleven.

Lees mijn artikel over de finish van de Tour de France

Kasteel van Versailles

Het ongekend rijke interieur.

Het Kasteel van Versailles net buiten Parijs behoort tot de absolute trekpleisters van Frankrijk. En terecht. Je kunt zelf de pracht en praal van het kasteel met de vele vertrekken ontdekken. Vergeet ook zeker de tuinen en landgoederen niet.

Lees mijn tips over het Kasteel van Versailles

Volg een Franse kookworkshop

Een kookworkshop bij Le Cordon Blue. ©Corno van den Berg

Een kookworkshop waarbij de Franse keuken centraal staat. Het is een droom voor connaisseurs. Op diverse plekken in de stad kun je diverse kookworkshops volgen. Om voorafjes, hoofdgerechten of alleen desserts te leren bijvoorbeeld. Je kunt kiezen uit workshops van enkele uren, een dag of meerdere dagen.

Lees mijn artikel over de Franse kookworkshop

Musée d’Orsay

Musée d'Orsay

Het Musée d’Orsay in Parijs is wereldberoemd. Dit museum werd in 1986 geopend in een voormalig treinstation en bevat een grote verzameling impressionistische werken.

Lees mijn artikel over het Musée d’Orsay

Overnachten in Parijs

Tijdens mijn reizen ben ik meerdere keren in deze heerlijke stad geweest. Ik heb in diverse wijken geslapen, waarbij ik vooral koos voor kleine hotels, gezellige vakantiewoningen en handige appartementen. Er is een grote keuze, maar wees er wel op tijd bij. Veel hotels zijn snel volgeboekt, zeker in de vakanties.

Disneyland Paris

Ook in de avond is er veel te beleven. ©Disneyland Parijs

Disneyland Paris is een attractiepark geheel in het teken van de magische tekenfilmfiguurtjes. Waar je weer kind kunt zijn in de vele attracties, de hotels en waar je natuurlijk veel Disney-figuren kunt ontmoeten. Het ligt net buiten Parijs.

Lees mijn artikel over Disneyland Paris

Slaap op een luxe vrachtschip

Slapen op de Seine, in het beroemde 13e arrondissement. Het kan sinds kort in het eerste drijvende hotel van Parijs. Een binnenvaartschip is daar omgetoverd tot een hip hotel. Het heeft een heerlijk zwembad en een tapas- en cocktailbar in de open lucht.

Lees mijn artikel over Slapen op een luxe vrachtschip

Heilige Kapel van Saint-Chapelle 

Het indrukwekkende interieur.

De Heilige Kapel van Saint-Chapelle is een beroemde gotische kapel die door Lodewijk IX werd gebouwd om relikwieën van Jezus te bewaren. De bouw begon in 1243 en in 1248 waren de twee verdiepingen klaar. Opmerkelijk genoeg staat de kapel nog wel, maar is de rest van het paleis volledig verdwenen.

Lees mijn artikel over de Heilige Kapel van Saint-Chapelle

Food Tour in Parijs

Een kaasproeverij om je tong te strelen. ©Corno van den Berg

Een Food Tour langs de lekkerste delicatessen winkels in de stad. De beste manier om lokale winkels met specialiteiten te ontdekken is met een lokale gids. Ik deed een heerlijke excursie langs kaas, chocolade, ijs en nog veel meer.

Lees mijn artikel over de Food Tour in Parijs

Opéra Garnier

Zo ziet het grootste operagebouw er uit.

Opéra Garnier in Parijs is meer dan een begrip. Dat je eens moet bezoeken. Het wordt ook wel Opera de Paris genoemd. De Opéra Garnier is een van de mooiste alsook opvallendste gebouwen van Parijs. De architectuur is van Charles Garnier; vandaar de naam. De stijl is neobarok, eclectisch en extravagant.

Lees mijn artikel over Opéra Garnier

Regel je excursies vooraf online

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Frankrijk

Lees mijn Tips

alle 79 artikelen over Frankrijk

Bekijk alle artikelen