Waarom moet ik hier heen?

De Kuang Si waterval ten zuiden van Luang Prabang is volgens velen een van de mooiste watervallen ter wereld. Dit komt vooral door het opvallend blauwe water vol mineralen. De waterval bestaat uit meerdere plateaus die elk net even iets anders zijn.

De Kuang Si watervallen bevinden zich zo’n 29 km ten zuiden van Luang Prabang. Volgens velen is dit de mooiste waterval van Laos.

Kuang Si Falls ligt zo'n 30 km buiten Luang Prabang.
Kuang Si Falls ligt net buiten Luang Prabang. Mild Delirium

Het water valt via diverse plateaus naar beneden in het regenwoud. Het is een ideale plek om te wandelen en om even te baden. In sommige delen mag je het water in. Dat is lekker verfrissend en ideaal om je zweet af te spoelen.

Er gaan geregeld tours met busjes vanuit Luang Prabang naar het park. Maar je kunt prima zelf met de brommer (of de fiets) naar de watervallen, de route er naar toe is prachtig. Voor de watervallen wordt een bescheiden entree gevraagd.

Beste tijd voor Kuang Si Waterval

Het beste tijdstip voor een bezoek aan de Kuang Si Waterval is in de ochtend, het is dan nog niet te druk.

Corno’s reistips:

Een reis door Laos is goed te combineren met het veel grotere Thailand bijvoorbeeld. Zorg er wel voor dat je in Laos meerdere dagen hebt. Het zou zonde zijn om hier haast te hebben.