Kuang Si Waterval

Zwem in de mooiste waterval van Laos

De Kuang Si waterval is de mooiste waterval van Laos. En volgens velen een zelfs een van de mooiste watervallen ter wereld. Dit komt vooral door het opvallend blauwe water vol mineralen.

Het water valt via diverse plateaus naar beneden in het regenwoud. Het is een ideale plek om te wandelen en om even te baden. In sommige delen mag je het water in. Dat is lekker verfrissend en ideaal om je zweet af te spoelen.

De Kuang Si waterval is een van de parels van Azië. Hier valt het water in diverse niveaus naar beneden. In het regenwoud. Je kunt deze watervallen eenvoudig kunt bezoeken.

Beste tijd voor Kuang Si waterval

De verschillende terrassen bij Kuang Si Waterval in Laos.

Het beste tijdstip voor een bezoek aan de Kuang Si Waterval is in de ochtend, het is dan nog niet te druk.

Waar ligt de Kuang Si waterval?

De Kuang Si watervallen bevinden zich zo’n 29 km ten zuiden van Luang Prabang. Je kunt vanuit dit stadje eenvoudig een excursie maken naar de watervallen. Dit gebeurt met busjes vanuit Luang Prabang naar het park. Dit kan per georganiseerde tour, maar ook op eigen houtje. Wat dus veel leuker is. 

Je kunt prima zelf met de brommer of de fiets naar de watervallen. Of per tuktuk. De route er naar toe is prachtig. Voor de watervallen wordt een bescheiden entree gevraagd.

Als je zelf op pad gaat kun je bijvoorbeeld vroeg op de dag gaan. Zodat je de vele andere toeristen voor bent. En je optimaal kunt genieten van Kuang Si.