Agua Azul

Zwemmen in het blauwe water van de bijzondere watervallen

Agua Azul is een reeks van watervallen in de deelstaat Chiapas in Mexico. Het is een aaneenschakeling van watervallen met azuurblauw water. Het water maakt een oorverdovend lawaai wanneer het via de rotsen naar beneden valt.

Het beroemde Agua Azul is een reeks van watervallen en natuurlijke zwembaden. Die idyllisch in het regenwoud liggen. Je kunt Agua Azul eenvoudig bezoeken en lekker relaxen in het water. Waarbij je geniet van de omgeving.

Als je de watervallen bezoekt neem dan je zwemkleding mee. Je kunt hier in delen van de watervallen lekker zwemmen. In warm water, al kan het ook fris zijn merkte ik. Als je de weg vraagt is het misschien slim om de lokale naam Cascadas de Agua Azul te gebruiken. 

Wandelen en zwemmen

Agua Azul is een heerlijke plek om de dag door te brengen. In het onderste gedeelte kun je in het warme water zwemmen. Ook zijn er enkele wandelpaden die leuk zijn om te verkennen. Waarbij je elke keer net even een ander deel van de watervallen ontdekt.

De watervallen van Agua Azul in Mexico.

Beste tijd voor Agua Azul

De watervallen zijn het gehele dag te beleven. In het droge seizoen is het water het meest blauw; in het regenseizoen vermengt het kleurloze regenwater zich met de rivier. Waardoor de beleving wel wat minder is.

Hou er rekening mee dat deze plek erg druk kan worden. Het is zowel populair bij de lokale bevolking als bij toeristen. Met als gevolg dat het te druk wordt. Wat zonde is. 

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Mexico

Lees mijn Tips

alle 31 artikelen over Mexico

Bekijk alle artikelen