Calakmul in Mexico: Alle tips voor de ruïnes van de Maya's - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Calakmul biosfeerreservaat

Bijzondere mix van regenwoud en een oude Maya-stad

1,169

TOP 1.687

Calakmul is een oude stad van de Maya’s middenin het regenwoud. De lokale naam is Reserva de la Biosfera Calakmul. Het is een bijzondere plek in Mexico, al is hij minder bekend.

Het is een uitgestrekt biosfeerreservaat met diep in de jungle een Mayastad, die in de 5e eeuw tot volle bloei kwam. Dit tempelcomplex is misschien wel het beste voorbeeld van hoe de Maya’s ooit in dit deel van de wereld leefden. En hoe hun cultuur opbloeide, alsook ten onder ging.

De rijkdom van de Maya’s in het Mexicaanse regenwoud, zoals dat in hun tijd was, is nog steeds aanwezig. De afgelegen ligging en de hoeveelheid diersoorten, zoals de wilde kalkoenen, brulapen, neusberen en katachtigen, maken het een aanrader. En deze dieren laten zich relatief eenvoudig spotten.

Calakmul is UNESCO Werelderfgoed

Zowel de ruïnes van de Mayastad als het biosfeer reservaat is een UNESCO beschermd Werelderfgoed. Deze plek is bijzonder door de rijke mix van cultuur en natuur. Al lijkt de natuur te winnen, want veel tempels zijn overwoekerd. Al worden geregeld de wortels en onkruid weggehaald om de tempels voor het nageslacht te bewaren.


Calakmul bezoeken

Calakmul ligt in de deelstaat Campeche in Mexico. Het dichtstbijzijnde stadje is Xpujil, maar daar is geen openbaar vervoer. Het beste kun je een auto huren, zodat je deze plek eenvoudig kunt bezoeken.

Cozumel

Cozumel
Cozumel is een van de paradijsjes van Mexico. Een wonderlijke mix van stranden en koraalriffen. En overblijfselen van de oude Maya’s alsook de veel minder bekende Tolteken. Met name de ruïnes van San Gervasio zijn zeker de moeite waard.Het eiland Cozumel ligt voor de kust van Mexico. Het is geliefd bij zonaanbidders en duikers en snorkelaars. Naast talloze stranden en koraalriffen vind je er ook genoeg cultuur.
Lees verder

alle 31 artikelen over Mexico

Bekijk alle artikelen

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.