Waarom moet ik hier heen?

Het eiland Cozumel ligt voor de kust van Mexico. Het is geliefd bij zonaanbidders en duikers en snorkelaars. Naast talloze stranden en koraalriffen vind je er ook overblijfselen van Maya's en Tolteken.

Cozumel is een van de paradijsjes van Mexico. Een wonderlijke mix van stranden en koraalriffen. En overblijfselen van de oude Maya’s alsook de veel minder bekende Tolteken. Met name de ruïnes van San Gervasio zijn zeker de moeite waard.

Volgens velen is Cozumel de beste duik- en snorkelplek van Mexico. Het was de filmmaker Jacques Cousteau die Cozumel als duikparadijs bekend maakte bij het grote publiek. Cozumel heeft een groot rif met veel tunnels, grotten, koraal en tropische vissen.

Zo mooi is duiken bij Cozumel.
Zo mooi is duiken bij Cozumel. Miguel Núñez

De bekendste duikplek van Cozumel is Palancar. Deze staat bekend om de steile wanden en de gigantische plateaus waar veel schildpadden en roggen zitten.

Corno’s reistips:

Een rondreis door Mexico kun je zelf organiseren of een pakketreis samenstellen en boeken via een reisorganisatie. Hieronder een aantal handige tips om je rondreis door Mexico te regelen.

DuikenSnorkelenStrandenTolteken