Waarom moet ik hier heen?

Las Coloradas is een opvallend roze meer. Het is vernoemd naar het nabijgelegen vissersdorp Las Coloradas, dat aan de oostkant van Yucatán ligt. Er komt geen magie of menselijk handelen aan te pas.

Las Coloradas, oftewel de roze meren, liggen op het schiereiland Yucatan in Mexico. Deze meren is bekend geworden door social media. De kleurrijke foto’s van reizigers op Facebook en Instagram zorgen ervoor dat meer en meer mensen afreizen naar het wonderlijke meer. Al zijn het eigenlijk meerdere meren.

De opvallend roze kleur van het meer komt door rode plankton en de miljoenen pekelkreeftjes die hier leven. Waardoor je zelfs kans hebt op flamingo’s die zich graag te goed doen aan deze diertjes.

Het fenomeen is het gehele jaar te zien. Als je hier rond loopt, zie je ook nog bijzondere groene meren. Deze kleur komt door andere algen die hier in het water leven.

Waar liggen de roze meren van Las Coloradas?

Las Coloradas ligt in het noorden van Yucatan op zo’n drie uur rijden van Cancun. Een bezoek is goed te combineren met een van de beste excursies in Mexico: Zwemmen met walvishaaien bij Holbox.

Corno’s reistips:

Een rondreis door Mexico kun je zelf organiseren of een pakketreis samenstellen en boeken via een reisorganisatie. Hieronder een aantal handige tips om je rondreis door Mexico te regelen.