Waarom moet ik hier heen?

Het Museo Subacuático de Arte (MUSA) bij Cancun is een menselijke beeldentuin onderwater. Op de bodem van de zee staan op verschillende plekken menselijke beelden, waarop koraal groeit.

Een Onderwatermuseum bij Cancun aan de kust van Mexico. De Britse kunstenaar Jason deCaires Taylor heeft in het populaire Cancun een bijzonder onderwatermuseum aangelegd. Het heet officieel Museo Subacuático de Arte (MUSA). De beeldentuin moet toeristen weglokken bij de ernstig bedreigde koraalriffen in het gebied. 

Locatie Onderwatermuseum Cancun:

Er zijn meer dan 500 unieke beeldhouwwerken te vinden inmiddels. Die je eenvoudig kunt bekijken op meerdere plaatsen langs de kust: in het zuiden van Isla Mujeres, bij Punta Cancun en bij Punta Nizuc.

Een van de vele kunstwerken in het Onderwater Museum in Cancun.
Een van de vele kunstwerken in het Onderwater Museum in Cancun.Jason deCaires Taylor

Snorkelen en duiken bij het Onderwater Museum Cancun

Er worden diverse tours aangeboden om het onderwatermuseum te bezoeken. Je kunt een excursie kiezen om te snorkelen, maar bijvoorbeeld ook om te duiken. Zodat je dichter bij de kunstwerken kunt komen. En dus een betere beleving hebt. Al is het snorkelen ook zeer de moeite waard.
Een bezoek kan met een snorkelmasker, waarbij je aan de oppervlakte blijft drijven. Al is duiken logischerwijs een betere optie. Dan komt je echt dicht bij de beelden en kun je ze extra goed bekijken.

Meer informatie:
www.underwatersculpture.com/
musamexico.org

Corno’s reistips:

Een rondreis door Mexico kun je zelf organiseren of een pakketreis samenstellen en boeken via een reisorganisatie. Hieronder een aantal handige tips om je rondreis door Mexico te regelen.

Musea