Waarom moet ik hier heen?

San Miguel de Allende ligt in Mexico en wordt het Disneyland van Mexico genoemd. De reden: het heeft veel uitbundig versierde gebouwen uit de 18e eeuw. Deze behoren tot het UNESCO-Werelderfgoed.

San Miguel de Allende werd gesticht in 1542 als katholieke missiepost door een monnik, zijn achternaam was San Miguel en al snel kreeg het dorpje zijn naam.

Dit is de plek waar mensen die rijk werden van de zilvererts gingen wonen. Zij lieten talloze kerken en uitbundige huizen bouwen, wat de koloniale rijkdom van het plaatsje verklaart. In 1826 werd de naam Allende toegevoegd aan de plaatsnaam als eerbetoon aan Ignacio Allende, een Mexicaanse vrijheidsstrijder.

Zo’n 14 kilometer verderop ligt het Jezuïtische Heiligdom van Jesús Nazareno de Atotonilco. Dit is een grote kerk in barok-stijl met eromheen kleinere kapellen. Samen met de stad is het uitgeroepen tot werelderfgoed van UNESCO.

Meer informatie: www.unesco.nl/erfgoed/beschermende-stad-san-miguel-en-het-heiligdom-van-jesus-nazareno-de-atotonilco

Corno’s reistips:

Een rondreis door Mexico kun je zelf organiseren of een pakketreis samenstellen en boeken via een reisorganisatie. Hieronder een aantal handige tips om je rondreis door Mexico te regelen.