Walvissen spotten in Baja California

Beste plek ter wereld om walvissen van extreem dichtbij te zien

Walvissen zien in Baja California kan meestal opvallend dichtbij. De grijze walvissen zijn vaak relaxed en komen zelfs kijken naar de bootjes in Mexico.


Dit is de is de plek waar moederwalvissen hun kinderen ter wereld brengen. Baja California wordt dan ook beschouwd als de beste plek om grijze walvissen van dichtbij mee te maken.

Een ongekende ontmoeting hebben met nieuwsgierige walvissen. Dat is waar Baja California in Mexico om bekend staat. De wateren zijn extreem rijk aan walvissen, met name aan de grijze walvis. Dit dier wordt in het Engels gray whale genoemd. Via een boot ga je het water op.

Wat kan ik zien in Baja California?

Het gebeurt geregeld dat een groep grijze walvissen komt kijken bij een bootje met toeristen. De dieren laten zich graag aanraken en volgen zelfs een tijdje de boot. 

Ook laten zich in Baja California opvallend vaak grijze walvismoeder en haar jong zien. Die erg relaxt zijn en vaak nieuwsgierig naar een boot met toeristen komen. De kolossale dieren genieten zelfs van het aanraken. Het is een bijzondere belevenis.

Walvis excursie doen in Baja California.

Beste tijd voor walvissen in Baja California?

De beste tijd is van januari tot en met maart, maar eigenlijk heb je hier elk moment een goede kans om deze machtige dieren te ontmoeten. 

Waar kan ik de walvis excursie boeken in Baja California?

De bekende (en dus ook meer toeristische) plekken zijn Laguna Guerrero Negro en Laguna Ojo de Liebre. Het minder bekende Laguna San Ignacio is meer afgelegen. Hier zijn de dieren opvallend vriendelijk naar toeristen. De plek wordt ook wel Sea of Cortez genoemd.

Meer informatie: discoverbajacalifornia.com

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Mexico

Lees mijn Tips

alle 31 artikelen over Mexico

Bekijk alle artikelen