Waarom moet ik hier heen?

De Lookout Swing is één van de best gewaardeerde attracties van Amsterdam. Op de schommel 'Over the Edge' kijk je over de rand van het gebouw, maar vooral naar de machtige skyline van Amsterdam.

De Lookout Swing in Amsterdam is een schommel op meer dan 100 meter hoogte boven de skyline van Amsterdam. Deze schommel is in een razend tempo een van de meeste populairste attracties van Amsterdam geworden. Zowel bij Nederlanders als bij buitenlandse toeristen.

Zo ziet de schommel er uit vanaf het dak.

De A’DAM Lookout is een uniek observatiepunt in Amsterdam. En, boven op het dak staat een schommel. Waar je net over de rand kunt gaan. Op een veilige manier, maar toch. Het is de hoogste schommel van Europa, waar toeristen voor in de rij staan.

Bekijk de video van de Lookout Swing:

Video Look out swing schommel Amsterdam

Wat is de Lookout Swing?

De schommel heet officieel ‘Over the Edge’, maar is vooral bekend als de Look Out Swing. Je schommelt op meer dan 100 meter hoogte heen en weer over de rand van de toren met Amsterdam onder je voeten. Zodat je een bijzonder gevoel hebt. Waardoor het lijkt alsof je zweeft. Waarbij opvallend veel adrenaline vrij komt, geloof me.

Beste tijd voor de Lookout Swing:

De Lookout Swing is populair. waardoor het hier net even te druk kan worden. Als je hier vroeg in de ochtend naar toe gaat is het minder druk. Echter, het mooiste moment is bij het ondergaan van de zon. Immers, je hebt dan een heerlijk uitzicht over de stad met het laatste licht. Waardoor het staan in de rij een stuk minder vervelend is, toch?

Corno’s reistips:

Amsterdam is een heerlijke stad voor een dagtrip. Maar je kunt er ook prima een weekendje of aantal dagen vertoeven. Hierbij een aantal handige tips voor je bezoek aan Amsterdam.

Je hebt naast een entreeticket voor A’DAM Lookout (dat €12,50 kost) een apart entreeticket nodig voor Over The Edge. Een ticket voor de schommel kost €5. Je kunt deze online kopen, aan de kassa van A’DAM Lookout en ook boven op het dak zelf.

Meer informatie: www.adamlookout.com

Wil jij op vakantie in Nederland?
We genieten nu meer en meer van ons eigen land. Wil jij lekker weg in een vakantiehuisje? Een vakantiepark? Of een huisje in de natuur? Er zijn mogelijkheden te over.


Ik heb diverse websites verzameld waar je nu al je dagje uit, weekendje weg of zelfs zomervakantie kunt boeken.