Schommel op de Lookout Swing in Amsterdam

De hoogste schommel van Europa gaat over het randje in onze hoofdstad

De Lookout Swing in Amsterdam is een schommel op meer dan 100 meter hoogte boven de skyline van Amsterdam. Deze schommel is in een razend tempo een van de meeste populairste attracties van Amsterdam geworden. Zowel bij Nederlanders als bij buitenlandse toeristen. Ontdek de beste tips als je deze attractie wilt bezoeken.

Opmerkelijk genoeg is De Lookout Swing één van de best gewaardeerde attracties van Amsterdam. Op de schommel Over the Edge kijk je over de rand van het gebouw, maar vooral naar de machtige skyline van Amsterdam.

De A’DAM Lookout is een uniek observatiepunt in Amsterdam. En, boven op het dak staat een schommel. Waar je net over de rand kunt gaan. Op een veilige manier, maar toch. Het is de hoogste schommel van Europa, waar toeristen voor in de rij staan.

Bekijk de video van de Lookout Swing:

Wat is de Lookout Swing?

De schommel heet officieel ‘Over the Edge’, maar is vooral bekend als de Look Out Swing. Je schommelt op meer dan 100 meter hoogte heen en weer over de rand van de toren met Amsterdam onder je voeten. Zodat je een bijzonder gevoel hebt. Waardoor het lijkt alsof je zweeft. Waarbij opvallend veel adrenaline vrij komt, geloof me.

Beste tijd voor de Lookout Swing

De Lookout Swing is populair. waardoor het hier net even te druk kan worden. Als je hier vroeg in de ochtend naar toe gaat is het minder druk. Echter, het mooiste moment is bij het ondergaan van de zon. Immers, je hebt dan een heerlijk uitzicht over de stad met het laatste licht. Waardoor het staan in de rij een stuk minder vervelend is, toch?

Overnachten in Amsterdam

Als je onze hoofdstad bezoekt kun je natuurlijk ook een nachtje doorbrengen. In de stad, en zeker in Amsterdam-Noord vind je enkele leuke hotels, Bed & Breakfasts en hostels. 

Bekijk de leukste accommodaties in Amsterdam 

Lookout Swing bezoeken

Je hebt naast een entreeticket voor A’DAM Lookout een apart entreeticket nodig voor Over The Edge. Een ticket voor de schommel kost €5. Je kunt deze online kopen, aan de kassa van A’DAM Lookout en ook boven op het dak zelf.

Meer informatie: www.adamlookout.com

Bekijk alle artikelen