Tulpenvelden in Nederland

Jaarlijks terugkerend natuurspektakel in de Bollenstreek en Noordoostpolder

Bloeiende tulpenvelden zijn typisch Nederlands. Wie in het voorjaar door het Westland of de Noordoostpolder rijdt komt al snel de bloeiende tulpen tegen. Velden vol en in allerlei kleuren. Er zijn inmiddels fiets- en wandelroutes langs de velden. Het is ongekend mooi.

De bollenvelden van Nederland zijn wereldberoemd. Dit zijn de mooiste bloemenvelden die je kunt bezoeken. De tulpenvelden zijn iets typisch Nederlands. Duizenden kleurrijke bloemen, netjes op een rij. Eindeloos ver en eindeloos mooi.

Met name als het zonnetje schijnt is het de moeite waard. En je kunt natuurlijk naar de Keukenhof, het Bloemencorso of een route fietsen of wandelen. Dit zijn de beste tips voor je bezoek aan de bloemenvelden dit voorjaar.

Bekijk mijn video

Op de hoogte blijven van al mijn nieuwe reisvideo's? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal.

Bloemenvelden bezoeken

De Keukenhof is wereldberoemd, maar ik fiets of wandel zelf graag langs de kleurrijke velden. Het is ruimtelijker, chaotischer en vaak midden in de natuur. Zodat ik intens kan genieten. Elke keer weer dus. Het is heerlijk om zelf te ontdekken; te voet of op de fiets. Waarbij je de zonsopgang kunt meemaken, of de zonsondergang. Zo mooi kan Nederland zijn.

Tulpen in de Kop van Noord-Holland

De Kop van Noord-Holland heeft het grootste aaneengesloten bloembollenveld ter wereld. Als je tussen Petten, Den Helder, Nieuwe Niedorp en Wieringerwerf fiets of wandelt zie je eindeloze tulpenvelden. De velden liggen strategisch tussen de Noordzee en het IJsselmeer.
Meer informatie: Tulpen in de Kop

Tulpenvelden in bloei ©Corno van den Berg

Tulpenroute Flevoland

Niet iedereen weet dat de meeste tulpenboerderijen in de Noordoostpolder liggen, in de provincie Flevoland. Ten oosten van Almere en Lelystad zijn grootste, kleurrijke tulpenvelden te vinden van heel Nederland. Er is zelfs een Tulpenroute Flevoland. Je kunt kiezen uit een route om te wandelen, te fietsen of een route voor de auto langs de tulpenvelden.
Meer informatie: Tulpenroute

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Alkmaar tot Den Helder

Bekender zijn de bollenvelden langs de kust van Den Haag en Leiden via Alkmaar tot en met Den Helder. Goede plekken zijn Noordwijk, Sassenheim en Limmen. Je kunt ter plekke naar de VVV om te vragen naar de beste routes.

De Keukenhof

Van half maart tot eind mei transformeren de tulpen grote delen van Nederland tot een kleurrijke lappendeken. De beste tijd is april, dan zijn de velden op hun kleurrijkst. Het kan hier erg druk worden, dus probeer de weekenden te vermijden.
Bekijk mijn tips voor de Keukenhof

Bloemencorso Bollenstreek

Het jaarlijkse Bloemencorso is beroemd en zeer de moeite waard. Het is tevens het grootste bloemenevenement in de Bollenstreek. Tientallen praalwagens vol met bloemen rijden van Noordwijk naar Haarlem. Je kunt langs de route gaan staan en zo alle wagens voorbij zien komen. De meeste wagens hebben een thema uit de actualiteit of uit de regio. Je kunt de wagens overigens ook nog na het corso zien op de Grote Markt in Haarlem.

Met een helikopter de tulpenvelden bekijken

Op diverse plekken in Nederland kun je met een helikopter de lucht in om de tulpen in bloei te zien. De tochtjes bestaan meestal maar uit enkele minuten, al kun je ook langere helikopter vluchten boeken. De piloten hebben toestemming van de lokale boeren om heel laag over de velden te vliegen. Zodat je een bijzondere blik krijgt op de kleuren.
Meer informatie op deze website

Nieuw: Ballonvaart boven de bloemenvelden

In de Noordoostpolder kun je een ballonvaart maken boven de tulpenvelden. Wat weer een nieuwe manier is om ze te beleven. Je kunt inmiddels diverse ballonvaarten boeken, waarbij je zweeft over de velden. Dit is volgens mij de beste manier om dit natuurspektakel te beleven. En ik zou het dolgraag eens willen doen.
Meer informatie op deze website

Tulip Experience Amsterdam

Het Tulip Experience Amsterdam. ©Corno van den Berg

Het in maart 2021 geopende Tulip Experience Amsterdam is zowel een museum over de bollenteelt met een enorm kleurrijke bloementuin. Waar je meer dan 500 soorten tulpen kunt zien in allerlei kleuren. Ideaal voor foto's, video's en selfies. Maar vooral om het verhaal achter de tulp, de geschiedenis en meer te leren.
Meer informatie op deze website  

Aanbiedingen om zelf de tulpen in bloei te zien

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Nederland

Lees mijn Tips

alle 96 artikelen over Nederland

Bekijk alle artikelen