Waarom moet ik hier heen?

Nepal is de Himalaya pur sang.  Welkom in het land van de 'Yeti' en de Mount Everest. Beiden hebben een grote aantrekkingskracht op avonturiers.

Nepal; gelegen tussen India en Tibet (China). Het land heeft een variërend landschap met subtropische bossen enerzijds en bergen anderzijds. Het grootste deel van Nepal bestaat uit bergen. Van de 14 hoogste bergen ter wereld liggen er 8 in Nepal. Je kunt in Nepal nog tijgers en sneeuwluipaarden tegenkomen.

In 2015 werd Nepal getroffen door een zware aardbeving die tot vele doden en verwoestingen leidde. Inmiddels is Nepal op de weg terug maar vele monumenten en bezienswaardigheden moeten nog worden gerestaureerd. Veel van de belangrijkste bezienswaardigheden in de 3 koningsteden (Kathmandu, Patan en Bhaktapur) zijn door de aardbeving verwoest. Evengoed zijn de steden het bezoeken waard.

Nepal is een bergstaat, al vind je hier ook genoeg valleien. Een landschap dat je bijna mensonvriendelijk mag noemen. De bevolking is erg vriendelijk.

En een voor velen ongrijpbaar landschap, al is Base Camp bij de Everest tegenwoordig makkelijk toegankelijk voor toeristen. En zul je het decor waarin je wandelt niet snel vergeten, net als de vriendelijke sherpa’s.

Maar Nepal is ook een goede plek om bijzondere dieren te zien. Zoals de Indische neushoorn te zien. Ga dan op safari in Royal Chitwan National Park of in Bardia Nationaal Park.

Een rondreis laat je zien hoe de mens overleeft in deze mensonvriendelijke, maar extreem fraaie omgeving. Dat doe je met geen enkele foto of video recht, dat moet je zelf zien.

Beste tijd voor Nepal:

De beste tijd om door Nepal te reizen is aan het begin van het droge seizoen (oktober en november), al kun je hier het gehele jaar terecht.

Meer informatie: www.welcomenepal.com

Corno’s reistips:

Nepal kun je het beste ontdekken met een rondreis. Je kunt dit zelf, deels ter plekke, organiseren of georganiseerd gaan. Hierbij een aantal tips.