Trekking naar Poon Hill

De meest populaire trektocht in Nepa

De trekking naar Poon Hill is een beroemde wandeling in Nepal. En een van de meest beroemde wandelingen in de Himalaya. Poon Hill is een berg van zo’n 3.200 meter hoogte. De trekking naar de top van deze berg is middelzwaar te noemen en ideaal voor beginners. In 4 tot 7 dagen wandel je in eenvoudige en soms wat pittigere etappes naar de top van de berg.

Poon Hill heeft een hoogte van 3.210 meter en je kunt er adembenemende zonsopkomsten en zonsondergangen zien. Er worden verschillende trektochten naar Poon Hill aangeboden voor beginners en bijvoorbeeld ook gezinnen met kinderen.

De trekking naar Poon Hill. ©Corno van den Berg

Hoe ziet de trekking naar Poon Hill er uit?

De start is in Nayapul op een hoogte van 1.010 meter, een dorp dat eenvoudig met de auto is te bereiken. Daarna kun je een rondje lopen; met de klok mee of andersom. Aan jou de keus.

Het dorp Ghorepani vlakbij Poon Hill. ©Corno van den Berg

Overnachten tijdens de Poon Hill trekking

Tijdens de trektocht overnacht je in zogenaamde Tea Houses (die vaak lodges worden genoemd), dit zijn trekkers locaties die allemaal eenzelfde format hanteren. Op het menu staan zowel lokale gerechten als ook westerse gerechten.

De bedden in de slaapkamers zijn simpel en variëren van goed tot middelmatig. Ik heb alle soorten gehad, maar was over het algemeen zeer te spreken over het slapen. Met name de vriendelijke bevolking viel me op. Ook al hebben ze weinig, ze gunnen het je van harte.

De route naar Poon Hill

Tijdens de tocht kom je langs diepe valleien, prachtige watervallen, bossen, warmwaterbronnen en de meest idyllische dorpjes. Afhankelijk van het seizoen kun je ook sneeuw tegen komen.


De route van de Poon Hill trekking.

De trektocht voert je door landbouwgebieden, bossen, langs steile kliffen en smalle wandelpaden. Gemiddeld loop je zo’n 5 uur per dag onder begeleiding van een ervaren gids en dragers. 

Om uiteindelijk bij Poon Hill op een hoogte van 3.210 meter te genieten van een pure zonsopkomst. Ter plekke kun je koffie en thee (en koekjes) kopen.

Poon Hill; een bijzonder uitzichtpunt op de beroemde Annapurna. ©Corno van den Berg

Je hebt een weids uitzicht op het omringende gebergte met waaronder de heiligste berg van Nepal; de Machapuchare. Een heerlijk hoogtepunt van de trip.

Bekijk alle artikelen