Waarom moet ik hier heen?

De Zipline Niagara Falls is uniek. Je hangt in een tuigje en vliegt met een heerlijk uitzicht langs op de Niagara watervallen. Waarbij je een wonderlijk zicht hebt.

De Zipline Niagara Falls is een bijzondere attractie bij de Niagara Falls. De vlucht is maar liefst 670 meter lang. Waarbij je zo’n 65 meter boven de grond vliegt. De vlucht duurt ongeveer een minuut. Je vliegt met een snelheid van zo’n 80 kilometer per uur door de lucht. Zeker is wel dat een vlucht met de zipline zorgt voor een ongekend zicht op de Niagara Watervallen.

De officiële naam is Niagara Falls MistRider Zipline. Je vindt hem in het deel van de watervallen dat in Canada ligt. Maar je kunt ook eenvoudig de grens oversteken vanuit de Verenigde Staten en dan vliegen langs de watervallen.

Hoe ziet de Zipline Niagara Falls excursie er uit?

Je krijgt een speciaal harnas, een helm en instructies vooraf. Bijvoorbeeld dat je met je handen niets moet vast pakken. Steker nog, je kunt ze uitsteken om meer een vliegend gevoel te hebben. En je krijgt het advies vooral te genieten. Het is een veilige attractie, dus bang hoef je niet te zijn. Al is dat voor sommigen makkelijker gezegd dan gedaan.

MistRider Zipline op Niagara Falls.
De MistRider Zipline op Niagara Falls.

Er zijn vier kabels naast elkaar. Wat inhoudt dat je dus met drie anderen vliegt. Dit kunnen vrienden zijn, maar ook vreemden. Als je het vraagt mag je met je vriend of vriendin naast elkaar. De linkerkant heb je het beste vrije zicht. Maar als je helemaal rechts vliegt zie je de anderen en de watervallen. Wat weer perfect is voor foto’s en video’s bijvoorbeeld. Hou er wel rekening mee dat iemand sneller of langzamer kan zijn. Dit hangt van het gewicht af en de wrijving die iemand heeft met de wind.

Waar heb ik het beste zicht?

Je vliegt naar de watervallen toe. Hierdoor heb je een goed zicht op de Niagara Falls. Met name op de American Fall en de Bridal Veil Falls. Waarna je naar de Horshoe Falls vliegt voor de landing. Het landingsplatform heeft overigens een heerlijk uitzicht. Met name over de Niagara rivier. waar je de boten op ziet die mensen naar de watervallen brengt.

Zoals bij alle excursies hier is het een geoliede machine. En sta je eigenlijk weer buiten voordat je goed en wel onderweg bent. Zorg dus dat je goed voorbereid bent en je zult verbaasd zijn over wat je te zien krijgt. Dan wordt de Zipline Niagara Falls een excursie om nooit te vergeten.

Corno’s reistips:

Wil jij de Niagara watervallen met eigen ogen zien? Hierbij wat handige tips om je reis te organiseren. Je kunt je trip ook goed combineren met een langere rondreis door Oost-Amerika of zelfs een combinatie maken met een bezoek aan Oost-Canada.

Boek vooraf je ticket

Het is slim om vooraf je toegangsbewijs te boeken. Dit kan eenvoudig online. Deze excursie is de moeite waard en vaak in de weekenden erg populair. Net als tijdens schoolvakanties.

De tocht is mooi op elk moment van de dag. Al is vroeg in de ochtend het heerlijkst. Of laat in de middag, want dat is ook erg mooi.

Meer informatie: wildplay.com/niagarafalls

Ziplinen