Waarom moet ik hier heen?

Trollstigen behoort tot de mooiste wegen op aarde. De haarspeldbochten snijden door het landschap van watervallen, bergen en in het voorjaar sneeuw. Er zijn ook diverse uitkijkpunten met een machtig uitzicht.

Sommige wegen moet je ooit eens doen. Trollstigen is er zo één. Al jaren lees ik erover en nu is het hoog tijd om hem te verkennen. Ik doe het aan het einde van de dag; als veel toeristen weg zijn en het licht zacht is.

Je kunt de weg op twee manieren doen. Van onderen naar boven en andersom (logischerwijs). Ik doe beiden. Als je beneden aankomt word je begroet door het wereldberoemde bord van een Troll. Vroeger geloofden veel Noren dat trollen het landschap hier hebben gecreëerd…

Het beroemde toegangsbord van Trollstigen…
Het beroemde toegangsbord van Trollstigen… Corno van den Berg

Trollstigen is een weg van ongeveer 20 km lang dwars door de ruige bergen van Noorwegen. Het meest spectaculair zijn de elf haarspeldbochten als de weg de berg opslingert. Over en langs diverse machtige watervallen.

Dit is één van de nationale toeristische routes van Noorwegen. Een combinatie van spectaculaire natuur/architectuur en design. En in een omgeving waar je u tegen zegt. Die je ooit eens moet rijden: met de auto, motor of met de camper…

Trollstigen…
Trollstigen… Corno van den Berg

Er zijn bovenop de berg diverse uitkijkpunten gebouwd die je een uniek uitzicht geven over de weg, de bergen, de watervallen en de vallei. Ik neem de tijd en geniet van dit natuurspektakel. De keuze was goed om laat op de dag te gaan….

Een van de uitzichtspunten.
Een van de uitkijkpunten. Corno van den Berg

Corno’s reistips:
Beste tijd:
Trollstigen is vooral ruig in het
voorjaar. Dan zie je veel sneeuw en
talloze watervallen. In de zomer is
de sneeuw weg en de watervallen
drooggevallen of minder krachtig.

Let op!
In de winter is Trollstigen gesloten
door de vele sneeuw. Het wisselt per
jaar wanneer de weg weer open gaat.
Dit kan (eind) mei zijn, maar ook
begin juni.

 
Meer informatie:
Geirangerfjord en Trollstigen

Gesponsord door:

 

Autoroutes