Waarom moet ik hier heen?

De Highline179 in Oostenrijk is populair bij wandelaars en natuurliefhebbers. Je kunt hier op honderden meters hoogte lopen boven een dal. Met name in de ochtend en bij zonsondergang is het hier mooi.

De Highline179 in Tirol is een heerlijke hangbrug voor voetgangers in Oostenrijk. Deze hangbrug is maar liefst 406 meter lang. Je wandelt hier 114 meter boven de bodem van het dal in Reutte in het noorden van Oostenrijk.

Het is een heerlijk gevoel. Lopend over de stalen brug. Een ervaring op zich, de brug schommelt en wiebelt behoorlijk. Onder je een gapend gat en links en rechts ongekend veel ruimte. Je ogen weten even niet waar je moet kijken. Er is zoveel te zien. Dan keert de rust in je. Op je gemak neem je het landschap in je op. Het dal, de weg, het fort aan de overkant en de natuur om je heen.

Highline179: Brug tussen twee kastelen

De brug is niet zomaar aangelegd. Hij verbindt historisch twee belangrijke verdedigingsbouwwerken. Die van de ruïne Ehrenberg en Fort Claudia. Naast de brug kun je beide kastelen ook bezoeken. Waarbij je keer op keer wisselende uitzichten hebt. Neem de tijd voor je bezoek, er is hier veel te zien.

Je hebt ook zicht op bergpieken, waar zelfs in het voorjaar nog sneeuw ligt. De officiële naam is misschien wat vreemd. Hij heet Highline179. De naam komt van de snelweg 179 die onder de brug doorloopt. Het heeft dus niets met de hoogte of iets dergelijks te maken.

Highline179 in Tirol.

Dit soort stalen hangbruggen worden veel in de Himalaya gebruikt, vandaar het label Tibetan Style. De voetgangersbrug is 1,2 meter breed en ook in de winter open van 08:00 uur tot 22:00 uur. Het kan wel fris worden, dus kleed je goed aan.

Langste hangbrug ter wereld?

De Highline179 was tot juli 2017 de langste voetgangersbrug ter wereld. Sindsdien is de Charles Kuonen-hangbrug in Zwitserland de langste met 494 meter.

Voetgangersbrug Highline179.

Corno’s reistips:

Oostenrijk kun je vrijwel het hele jaar bezoeken. Afhankelijk van de seizoenen kun je genieten van de sneeuw, het voorjaar zien ontluiken of heerlijk wandelen in de zomer of herfst. Hieronder een aantal tips om je reis naar Oostenrijk te plannen.

Meer informatie: www.highline179.com/nl/