Highline179

Highline179 is een voetgangersbrug in Tirol in Oostenrijk van maar liefst 406 meter lang

De Highline179 in Tirol is een heerlijke hangbrug voor voetgangers in Oostenrijk. Deze hangbrug is maar liefst 406 meter lang. Je wandelt hier 114 meter boven de bodem van het dal in Reutte in het noorden van Oostenrijk. Dit zijn de beste tips voor een bezoek aan de Highline179.

Deze bijzondere wandelbrug in Oostenrijk is populair bij wandelaars en natuurliefhebbers. Je kunt hier op honderden meters hoogte lopen boven een dal. Met name in de ochtend en bij zonsondergang is het hier mooi.

Het is een heerlijk gevoel. Lopend over de stalen brug. Een ervaring op zich, de brug schommelt en wiebelt behoorlijk. Onder je een gapend gat en links en rechts ongekend veel ruimte. Je ogen weten even niet waar je moet kijken. Er is zoveel te zien. Dan keert de rust in je. Op je gemak neem je het landschap in je op. Het dal, de weg, het fort aan de overkant en de natuur om je heen.

Highline179: Brug tussen twee kastelen

De brug is niet zomaar aangelegd. Hij verbindt historisch twee belangrijke verdedigingsbouwwerken. Die van de ruïne Ehrenberg en Fort Claudia. Naast de brug kun je beide kastelen ook bezoeken. Waarbij je keer op keer wisselende uitzichten hebt. Neem de tijd voor je bezoek, er is hier veel te zien.

Je hebt ook zicht op bergpieken, waar zelfs in het voorjaar nog sneeuw ligt. De officiële naam is misschien wat vreemd. Hij heet Highline179. De naam komt van de snelweg 179 die onder de brug doorloopt. Het heeft dus niets met de hoogte of iets dergelijks te maken.

Dit soort stalen hangbruggen worden veel in de Himalaya gebruikt, vandaar het label Tibetan Style. De voetgangersbrug is 1,2 meter breed en ook in de winter open van 08:00 uur tot 22:00 uur. Het kan wel fris worden, dus kleed je goed aan.

Overnachten in de omgeving

De hangbrug ligt bij Reutte. Veel bezoekers brengen de nacht door in of bij het stadje. Je kunt eenvoudig vakantiehuizen, kleine hotels en appartementen online boeken die niet duur zijn. Hou er wel rekening mee dat deze snel zijn volgeboekt in de vakanties en weekenden. Wees er dus wel op tijd bij.

Langste hangbrug ter wereld?

De Highline179 was tot juli 2017 de langste voetgangersbrug ter wereld. Maar er komen meer en meer bruggen bij, die inmiddels langer zijn. Maar de Highline179 is machtig mooi om te ontdekken.

Lees hier mijn lijst met mooiste hangbruggen ter wereld

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Oostenrijk

Lees mijn Tips

alle 32 artikelen over Oostenrijk

Bekijk alle artikelen