Langste hangbruggen

De ranglijst is gemaakt door lezers die een hangbrug op hun Bucket List hebben gezet

TOP 12 LIJST

245

Dachstein Skywalk

De Dachstein Skywalk hangt over de Dachsteingletsjer in Oostenrijk. Deze gletsjer wordt algemeen beschouwd als een van de mooiste ter wereld. En door deze bijzondere hangbrug krijg je een wel heel bijzondere blik op de ijsmassa. Maar er is hier nog iets unieks: de Treppe ins Nichts. Dit zijn de beste tips voor je bezoek aan de Dachstein Skywalk.

226

Zhangjiajie Glass Bridge

Het Zhangjiajie Glass Bridge in China hangt tussen twee bergtoppen. Het kunstwerk is bijna 430 meter lang en is zo’n 300 meter boven de grond.

129

Charles Kuonen Hangbrug

De in juli 2017 geopende Charles Kuonen hangbrug was tot 2021 de langste wandelbrug ter wereld. Hij is maar liefst 494 meter lang en hangt boven het Grabengufer-ravijn, in de buurt van het bekende Zermatt in Zwitserland. Als je hier over loopt krijg je een heerlijk uitzicht. Dit zijn de beste tips voor je bezoek aan de Charles Kuonen hangbrug. In dit artikel krijg je ook veel informatie over deze unieke excursie.

119

Highline179

De Highline179 in Tirol is een heerlijke hangbrug voor voetgangers in Oostenrijk. Deze hangbrug is maar liefst 406 meter lang. Je wandelt hier 114 meter boven de bodem van het dal in Reutte in het noorden van Oostenrijk. Dit zijn de beste tips voor een bezoek aan de Highline179.

118

Geierlay Hangbrug

De Geierlay is een voetgangersbrug van 360 meter lang boven de heuvels van de Hunsrück. Deze brug is gebouwd in 2015 in Duitsland. Waardoor je zo’n 100 meter boven de grond loopt. De brug werd meteen al erg populair bij dagjesmensen en fotografen. En de Geierlay werd een hit op social media.

65

Titlis Cliff Walk

De Titlis Cliff Walk in Zwitserland is een architectonisch wonder. Deze hangbrug is binnen vijf maanden gebouwd. En hij staat officieel als de hoogste hangbrug in Europa te boek. Daarnaast is het vooral een architectonisch hoogstandje. Dit zijn de beste tips voor een bezoek aan de Titlis Cliff Walk. In dit artikel lees je ook informatie voor excursie die je kunt doen.

51

Q’eswachaka: Handgevlochten Inca-brug

De naam Q’eswachaka is afkomstig van twee Quechua-woorden: Q’eswa betekent vlechten en Chaka staat voor Brug. Het is een van de meest unieke bruggen ter wereld. Deze brug is met de hand gemaakt. En is gemaakt van gras.De Q'eswachaka-brug is aangelegd in de Apurimac-Canyon in Peru; over de Apurimac-rivier. De hoogte van deze brug is niet het meest bijzonder, maar wel dat deze brug met de hand is gewoven. Van gras.

29

516 Arouca

De 516 Arouca in Portugal was tot mei 2022 de langste hangbrug ter wereld. Deze voetgangersbrug is 516 meter lang, vandaar de naam. Hij hangt boven de imposante Aguieiras Waterval in de Paiva-kloof. Met de Rio Paiva, oftewel de Paiva-rivier die er door heen loopt. Dit zijn de beste tips voor een bezoek aan de 516 Arouca.

20

Titan RT

De Titan RT vind je in het Harz, een bekend middelgebergte in Duitsland. De Titan RT is de langste hangbrug van Duitsland. Het is een ervaring om over de brug te lopen. En je moet het durven. Dit zijn de beste tips voor een bezoek aan de Titan RT.

15

Sky Bridge 721

De Sky Bridge 721 in Tsjechië is sinds de opening in mei 2022 de langste hangbrug ter wereld. Zoals de naam al doet vermoeden is de loopbrug maar liefst 721 meter lang. Je vindt hem in Dolní Morava aan de voet van de berg Králický Sněžník in het noorden van het land. De nieuwe brug ligt op een hoogte van 1.125 meter en is eenvoudig te bezoeken. Dit zijn de beste tips voor een bezoek aan Sky Bridge 721.

14

Donnerkogel Klettersteig / Via Ferrata

De Donnerkogel Klettersteig, ook wel Donnerkogel Via Ferrata genoemd, bij Gosau is beroemd onder bergliefhebbers. Deze beklimming van een rotswand in Oostenrijk is moeilijk en alleen voor ervaren klimmers. Het meest beroemde stuk tijdens het klettersteigen wordt Ladder to Heaven genoemd. Dit zijn de beste tips voor je bezoek aan de Donnerkogel Klettersteig. In dit artikel vind je ook veel informatie over de excursie.

9

Carrick-a-Rede Touwbrug

De Carrick-a-Rede Touwbrug is een wonderlijke hangbrug voor de kust van Noord-Ierland. Hij is 20 meter lang en hangt 30 meter boven de rotsen en zee. Deze brug is niet voor angsthazen. Al diverse wandelaars namen de heenweg, maar durfden niet terug te keren. Ze moesten met een boot naar de overkant worden gebracht.