Waarom moet ik hier heen?

Choquequirao; de kans is groot dat je er nog nooit van hebt gehoord. Maar volgens kenners is dit het nieuwe Machu Picchu, de beroemde Inca-stad in de bergen van Peru. Typisch iets voor je Bucket List, toch?

Choquequirao is een relatief onbekende Inca-stad in de Andes, die volgens sommigen mooier is dan Machu Picchu. Deze ruïnes liggen bovenop een berg en zijn niet eenvoudig te bereiken. Tot nu toe alleen te voet via een meerdaagse trekking, al zijn er plannen voor een kabelbaan.

In de video hieronder zie je de Engelse verslaggever Daniel Silas Adamson, die te voet op onderzoek ging. De komende jaren wordt veel nieuw onderzoek gedaan, waarbij grotere delen van de stad bloot zullen worden gelegd. Ik ben benieuwd of het net zo intrigerend wordt als Machu Picchu.

Corno’s reistips:

Peru is een heerlijk land om doorheen te reizen. Je kunt Peru ook prima combineren met Bolivia. Hieronder een aantal handige tips om je reis te plannen.

Ik ben verschillende keren in Peru geweest; van Machu Picchu tot de Amazone. Lees hier mijn reisverhalen:

Het onbekende noorden van Peru

Gocta Falls. Ik had er weleens een foto van gezien. Een immense waterval in de Amazone van maar liefst 771 meter hoog. Die over een rotswand valt in het regenwoud. Dat moet ik van dichtbij zien. Sterker nog, ik wil er in zwemmen.

Reisverhaal

Al eerder ging ik naar de populaire bezienswaardigheden van Peru zoals Machu Picchu, Colca Canyon en het Titicacameer. Ditmaal ga ik naar het onbekende noorden. Met een pre-Incastad op een berg en een ongekend hoge waterval van 771m in de...


De hoogtepunten van Peru

Veel lezers vragen me wat mijn mooiste reizen waren. Dit is er één van.

Reisverhaal

Veel lezers vragen me wat mijn mooiste reizen waren. Dit is er één van. Ik maakte 2 jaar geleden een reis via de alternatieve Inca Trail naar Machu Picchu, bezocht het Titicacameer en zocht jaguars in de Amazone.

Inca's