blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Putucusi

De steile berg Putucusi is een echte uitdaging, met een fraai uitzicht op Machu Picchu als toetje

De Putucusi is een bijzondere beklimming bij Machu Picchu. De tocht naar de top van de berg Putucusi is niet eenvoudig. En dat is eigenlijk maar goed ook. Anders zou het hier veel te druk worden denk ik. Maar als je het aandurft krijg je vanaf de top een uniek uitzicht op de ruïnes van de Inca stad.

De Putucusi (wat 'blije berg' betekent in de Quecha-taal) is een van de bergen rond Machu Picchu. Doordat de berg niet eenvoudig te beklimmen is staan hier de toeristen niet in een rij.


Wat kan ik verwachten bij de Putucusi?

Om de Putucusi te beklimmen moet je wel eerst zo’n tweeënhalf uur (stevig) klimmen, waaronder een stuk via houten ladders. Deze zijn opvallend steil, waarbij je je vast kunt houden aan de ladder of een touw. De top van de Putucusi ligt op zo’n 2.500 meter hoogte.

Onderweg heb je ook een mooi uitzicht over Rio Urambamba, die door het landschap slingert. Dit was de belangrijke rivier voor de Inca’s in deze regio. 

Eenmaal boven krijg je een heerlijk voldaan gevoel en de oude Inca-stad zich aan je ontvouwt. Je kunt goed zien hoe de stad op de bergrug ligt, veel beter dan vanaf Machu Picchu zelf. Daarnaast heb je ook een heerlijk over het Andesgebergte. En je hebt iets gedaan wat niet veel mensen doen hier. Wat redelijk bijzonder is.

De Putucusi gezien vanaf Machu Picchu.

Hoe kom ik hier?

De berg ligt direct tegenover de Machu Picchu Sanctuary Lodge bij de ingang van Machu Picchu. Vraag ter plekke naar het pad. En ga vroeg op pad, zodat je niet te veel last hebt van de warmte.

Dit is het uitzicht over Machu Picchu en meer:

Let op!

Hou er rekening mee dat soms delen van het pad weg worden gevaagd door de regen. Waardoor de beklimming een hachelijk avontuur kan worden. Check dus naar de status van het pad. En zorg dat je goede schoenen bij je hebt. En eigenlijk ook een touw om je altijd te kunnen vast maken als je omhoog of naar beneden gaat.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Peru

Lees mijn Tips

alle 40 artikelen over Peru

Bekijk alle artikelen