Sintra: De 5 Mooiste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Sintra

Stad vol werelderfgoed net buiten Lissabon

Het dorpje Sintra ligt idyllisch in het Sintra-gebergte bij het Sintra-Cascais Natural Park. Het dorpje staat vol met paleizen en kastelen, vaak in opvallende kleuren. Het is net een sprookje door al het geel, rood en roze.

Het is één van de meest bijzondere plekken in Portugal. Dit komt vooral door de veel bijzondere attracties. En het ligt op slechts 30 kilometer ten westen van Lissabon. Waardoor je eenvoudig een excursie vanuit de stad naar Sintra kunt maken. Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Sintra.

Quinta da Regaleira

Quinta da Regaleira in Sintra.

Het Quinta da Regaleira is zeer indrukwekkend, zeker ook de bijbehorende tuinen. Waar je heerlijk kunt wandelen. En natuurlijk de wereldberoemde bron. Die het zeer goed doet op sociale media.

Pena Paleis

Bekijk ook het beroemde Pena Paleis, dat officieel Palácio da Pena heet. Het stamt uit de 19e eeuw. Het is niet alleen indrukwekkend, maar ook imposant.

Castelo dos Mouros

Ook het Castelo dos Mouros moet je zien. Dit Moors kasteel stamt uit de 8e of 9e eeuw en werd in de 19e eeuw gereconstrueerd.

Palácio Nacional de Sintra

Ook het zomerpaleis van de koningen heeft een lange geschiedenis. Het Palácio Nacional stamt uit de 15e of 16e eeuw en ligt centraal in het dorpje.

De bron bij Quinta da Regaleira in Sintra.

Sintra-Cascais Natural Park

Een bezoek aan Sintra is goed te combineren met een stop in Sintra-Cascais Natural Park en de stranden langs de kust.

Regel je excursie naar Sintra vooraf

Hoe vermijd ik de drukte bij Sintra?

Hou er rekening mee dat deze stad UNESCO-Werelderfgoed is en (mede daarom) erg populair is bij dagjesmensen. Ga bij voorkeur niet in het weekend en probeer hier vroeg op de dag aan te komen.

Sintra bezoeken

De stad is eenvoudig met de trein vanuit Lissabon te bereizen. Het kan ook met de auto, maar parkeren is lastig. En duur. Een andere optie is om naar Cascais te gaan en dan met de fiets naar Sintra te fietsen. De afstand is ongeveer 20 kilometer, dus goed te doen. Al is het wel wat heuvelachtig.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Portugal

Lees mijn Tips

alle 33 artikelen over Portugal

Bekijk alle artikelen