blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Sintra

Stad vol werelderfgoed net buiten Lissabon

Het dorpje Sintra  ligt idyllisch bij het Sintra-Cascais Natural Park in Portugal. Het dorpje in het Sintra-gebergte staat vol met paleizen en kastelen, vaak in opvallende kleuren. Het is net een sprookje door al het geel, rood en roze. Dit zijn de bezienswaardigheden van Sintra.

Het is één van de meest bijzondere plekken . Dit komt vooral door de veel bijzondere attracties. En het ligt op slechts 30 kilometer ten westen van Lissabon. Waardoor je eenvoudig een excursie vanuit de stad naar Sintra kunt maken.

Quinta da Regaleira

Quinta da Regaleira in Sintra.

Het Quinta da Regaleira is zeer indrukwekkend, dit geldt zeker ook de bijbehorende tuinen. Je kunt hier heerlijk wandelen, al zul je niet alleen zijn. Dit domein werd in 1892 gekocht door Antonio Carvalho Monteiro dos Milhoes. Dit was een Braziliaanse handelaar in koffie en edelstenen. Hij wilde in het domein zijn rijkdom laten zien. Hij vroeg de architect Luigi Manini om de bijzondere Manuelstijl te gebruiken. In 1997 werd het gebouw eigendom van de stad, waarna veel van de gebouwen werden gerestaureerd. 

Je vindt overal onderaardse gangen die via een labyrint van gangen naar allerlei verborgen plaatsen en ingangen leiden. Een van de meest bezochte plekken is de wereldberoemde bron. Die je misschien wel op sociale media hebt gezien. 

De bron bij Quinta da Regaleira in Sintra.

Pena Paleis

Bekijk ook het beroemde Pena Paleis, dat officieel Palácio da Pena heet. Het stamt uit de 19e eeuw. Het is niet alleen indrukwekkend, maar ook imposant.

Castelo dos Mouros

Ook het Castelo dos Mouros moet je zien. Dit Moors kasteel stamt uit de 8e of 9e eeuw en werd in de 19e eeuw gereconstrueerd.

Palácio Nacional de Sintra

Ook het zomerpaleis van de koningen heeft een lange geschiedenis. Het Palácio Nacional stamt uit de 15e of 16e eeuw en ligt centraal in het dorpje.

Sintra-Cascais Natural Park

Een bezoek aan Sintra is goed te combineren met een stop in Sintra-Cascais Natural Park en de stranden langs de kust. 

Overnachten in Sintra

De stad en omgeving is perfect om wat nachten door te brengen. Je kunt zowel in de stad als in de natuur blijven slapen in een van de hotels, hostels, vakantiewoningen of appartementen. Deze kun je eenvoudig online boeken. Wees er wel op tijd bij, want deze locatie is erg populair. 
Bekijk de leukste accommodaties

Hoe vermijd ik de drukte bij Sintra?

Hou er rekening mee dat deze stad UNESCO-Werelderfgoed is en (mede daarom) erg populair is bij dagjesmensen. Ga bij voorkeur niet in het weekend en probeer hier vroeg op de dag aan te komen.

Regel je excursie naar Sintra vooraf

Sintra bezoeken

De stad is eenvoudig met de trein vanuit Lissabon te bereizen. Het kan ook met de auto, maar parkeren is lastig. En duur. Een andere optie is om naar Cascais te gaan en dan met de fiets naar Sintra te fietsen. De afstand is ongeveer 20 kilometer, dus goed te doen. Al is het wel wat heuvelachtig.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Portugal

Lees mijn Tips

alle 36 artikelen over Portugal

Bekijk alle artikelen