Waarom moet ik hier heen?

Het wonderlijke dorpje Sintra ligt op slechts 30 kilometer ten westen van Lissabon. Het ligt idyllisch in het Sintra-gebergte bij het Sintra-Cascais Natural Park. Met talloze kastelen en paleizen.

Het dorpje Sintra ligt op slechts 30 kilometer ten westen van Lissabon. Het ligt idyllisch in het Sintra-gebergte bij het Sintra-Cascais Natural Park. Het dorpje staat vol met paleizen en kastelen, vaak in opvallende kleuren.

De grootste bezienswaardigheden zijn: Quinta da Regaleira (zeer indrukwekkend), zeker ook de bijbehorende tuinen. Bekijk ook het beroemde Pena Paleis (Palácio da Pena) dat uit de 19e eeuw stamt.

Alsook het Castelo dos Mouros (Moors kasteel uit de 8e of 9e eeuw en in de 19e eeuw is gereconstrueerd). Ook het zomerpaleis van de koningen, het Palácio Nacional de Sintra (uit de 15e/16e eeuw) midden in het dorpje is fraai.

Sintra-Cascais Natural Park
De bossen van Sintra-Cascais Natural Park. Joao Santos

Een bezoek is goed te combineren met een stop in Sintra-Cascais Natural Park en de stranden langs de kust. Hou er rekening mee dat Sintra UNESCO-Werelderfgoed is en (mede daarom) erg populair is bij dagjesmensen.

Ga bij voorkeur niet in het weekend en probeer hier vroeg op de dag aan te komen. Het is mogelijk eenvoudig met de trein vanuit Lissabon te reizen.

Meer informatie: www.parquesdesintra.pt

Corno’s reistips:

Sintra kun je heel makkelijk vanuit Lissabon bereizen. Pak de trein of ga mee met een dagtour. Het stadje is dus goed te bezoeken op een rondreis door Portugal. Hierbij een aantal handige tips om je bezoek aan Sintra te plannen.