Seven Hanging Valleys: Mooiste wandeling in de Algarve

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Seven Hanging Valleys wandelpad

Bekroond wandelpad langs de rotsen en baaitjes van de Algarve

De Seven Hanging Valleys is een beroemd wandelpad in de Algarve. Hij voert langs zeven valleien langs de kust. Het is een goede manier om de rijkdom van de Algarve te ontdekken.

De naam zegt het al. Je wandelt langs zeven hangende valleien. Oftewel; hangende rotsformaties in zeven baaien. Deze beroemde rotspartijen zijn door erosie in de afgelopen eeuwen ontstaan. De Algarve behoort niet alleen tot de mooiste delen van Portugal, maar ook van Europa.

Route van de Seven Hanging Valleys

De route loopt langs de kustlijn tussen het strand van Vale Centeanes en het beroemde Praia de Marinha. Dat bekende strand staat als het mooiste strand van de Algarve. Waarbij je talloze bijzondere plekken tegen komt. Zoals de vreemde Grot van Benagil, maar ook de beroemde vuurtoren van Alfanzina en het heerlijke strand van Carvalho.

Als je de route loopt wandel je van baai naar baai. Waarbij het uitzicht continu verandert. Dan weer zie je rotsen, dan weer een strand met de Atlantische Oceaan. Het hoogteverschil is slechts 47 meter, waardoor de wandelroute ook voor kinderen goed te doen is. Het heeft een relatief lage moeilijkheidsgraad. 

Seven Hanging Valleys: Mooiste wandeling in de Algarve.

Vertrekpunt van de wandeling

Je kunt eenvoudig de complete route lopen in een dag. Het bewandelen van het pad neemt circa 4 tot 6 uur in beslag. Je kunt ook een deel wandelen. Het meest populair vertrekpunt is het plaatsje Marinha, waar je meteen naar het overbekende strand loopt. Ook het strand van Benagil, vlakbij de grot, is een goed punt om te starten. Daarnaast is Praia de Vale Centaines in het westen een goed vertrekpunt.

Foto Tips

Met name in de vroege ochtend is het hier erg mooi. En kun je heerlijke foto’s maken met laag zonlicht. Een andere optie is de zonsondergang mee te maken. Ook dan kun je de mooiste foto’s maken van dit gebied.

De cijfers van de Seven Hanging Gardens

  • Lengte: 12.000 meter / 7.46 mijl (heen en weer, totaal)
  • Start: 37°05’24.635 “N / 8 ° 24’46.181” W
  • Finish: 37º05’28.799 “N / 8º27’14.762” W
  • Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
  • Type: lineair pad (heen en weer), dit pad staat aangegeven
  • Gemiddelde wandeltijd: maximaal 4 – 6 uur

Beste tijd voor het Seven Hanging Valleys wandelpad

Het wandelpad kun je het hele jaar door doen. In de zomer kan het hier erg warm alsook erg druk worden. Ook in de winter is het hier heerlijk lopen en veel minder druk. Het voorjaar staat bekend om zijn vele bloemen die hier te zien zijn. Alsook veel vogels. En kun je zwemmen in de zee, want het water is dan al warm genoeg. In de herfst keert ook de rust weer en kun je hier echt genieten.

Beste tijd voor de Algarve

De Algarve kun je het hele jaar bezoeken. De beste tijd voor natuurliefhebbers is vanaf maart tot en met oktober. Er zijn dan talloze bloemen te vinden. Het voorjaar begint hier vroeg: al in februari. De eerste orchideeën beginnen al in maart te bloeien, de gemiddelde temperatuur is dan al 15-18 graden. Wie graag wandelt of fietst kan het beste in het voorjaar gaan, in de winter kan het hier geregeld regenen. Maar het kan ook zonnig weer zijn.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Portugal

Lees mijn Tips

alle 31 artikelen over Portugal

Bekijk alle artikelen