Corno van den Berg©2021

Road Trip met een gehuurde camper

Met een T3 naar de Zeeuwse kust...

Lees verder

Corno van den Berg

Over deze reis

Met een camper reizen doe ik meestal ver weg. Maar het kan ook gewoon in ons land. Zeker in het voorjaar. Ik wilde een nieuw concept uitproberen, waarbij je op pad gaat met de camper van iemand anders.

Zelf een camper huren?

Bij Goboony huur je een camper direct bij de eigenaar. De campers zijn betaalbaar en in goede staat. Met de eigenaar maak je de afspraken voor je reis. De camper waar je mee op vakantie gaat is verzekerd en vaak voorzien van pechhulp en vervangend vervoer. Dus ook als er iets gebeurt, wordt alles geregeld.

Kijk op: www.goboony.nl voor meer informatie.

Camper huren: Alle vrijheid

Camper huren en dan kamperen in het Veerse Gat.
Kamperen in het Veerse Gat.Corno van den Berg

Een camper huren en dan een Road Trip maken; het is een droom voor velen. Ook al omdat de prijs van een nieuwe camper een fiks struikelblok is. En natuurlijk kun je een camper huren van een traditionele verhuurder. Maar het kan ook anders; met een camper van iemand anders. Goboony is zoiets als AirBnb, maar dan voor campers. Je kunt elk formaat kiezen en dus hoef je geen dure camper aan te schaffen. Dat ga ik doen; in hee heerlijke Zeeland.

Het is populairder dan ooit; een Road Trip. Lekker je eigen plan trekken en je laten verrassen onderweg. Campers zijn aan een opmars bezig; de reden is absolute vrijheid. Aan het einde van de dag zet je hem neer op een camping naar keuze, klapt de stoeltjes uit, maakt wat te eten klaar en geniet van de buitenlucht. Om comfortabel te slapen in de natuur.

Rijden in de duinen
Rijden in de duinenCorno van den Berg

Van een particulier

Met dit idee in mijn hoofd ging ik online even surfen en zag het al snel. Campers; je hebt ze in alle soorten en maten. Ultramodern, extra groot, maar ook klassieke modellen die bijna iconen zijn geworden op de weg. En je kunt ze kopen, maar ook huren. Van particulieren, dat is handig. En goedkoper.

Ik kies voor mijn trip een Volkswagen T3 uit 1982. Een busje zonder stuurbekrachtiging, dat is wel even wennen. Maar het heeft ook absolute charme. Maar verder zit alles er op en aan. Draaibare voorstoelen, een kooktoestel op gas, een dak dat kan open klappen, een luifel, stoeltjes, een tafel en een bed natuurlijk. En hij is schoon.

Genieten aan het strand.
Genieten aan het strand.Corno van den Berg

De camper rijdt heerlijk, al is 100 kilometer wel zo’n beetje het maximum. Lekker toeren door Nederland, ons eigen kikkerlandje. Genieten met een hoofdletter. Dit is nog echt rijden.
 
Zeker met de radio aan. Ik zoek een zender die muziek uit de jaren tachtig speelt. Ik heb geen haast, maar juist de tijd. ‘Radar Love’ van ‘onze’ Golden Earring klinkt uit de speakers. Kan het toepasselijker?
 

Lekker naar Zeeland

En rijden met een camper is vrijheid, blijheid. Dat is al snel duidelijk. Ik rij naar Zeeland, want de stranden, de rust en ruimte passen bij zo’n reis. Oh, en het is kreeftenseizoen. Die loopt van maart tot en met half juli. Een reden te meer om te gaan. Want de Oosterscheldekreeft is een van de lekkerste ter wereld.

Voor ieder wat wils
Bij Goboony vind je campers in allerlei soorten en maten. Er is een ruim aanbod VW busjes of andere retro modellen, maar je vindt er ook veel grote familie campers of luxe buscampers.
 
De campers zijn te huur in Nederland, maar ook in bijvoorbeeld Engeland of Italië. Zo kun je je road trip ook al in het buitenland starten. Het is maar net wat je zelf wil.
 
Meer informatie: www.goboony.nl

Mijn uitzicht vanaf de camping.
Het uitzicht vanaf de camping.Corno van den Berg

Overal op de wereld wil ik graag kreeft proeven. Bijzonder genoeg is dit een delicatesse die je lekker dichtbij huis kunt krijgen. En voor een Kreeftenmenu wil ik niet achter het net vissen. Met als voorafje een bisque van kreeft en als hoofdgerecht een halve kreeft (naturel of uit de oven met limoengrasboter en zeegroenten zoals lamsoor).

Slapen op een natuurcamping

Ik slaap op een natuurcamping van Staatsbosbeheer. Dit zijn campings met veel ruimte en middenin de natuur. Het Veerse Gat past perfect bij mijn doel; middenin de natuur. Terwijl het licht langzaam in de camper valt, word ik wakker met talloze vogels. Alsook opvallend veel geluiden die ik niet kan thuis brengen.

Kamperen in de Zeeuwse natuur.
Kamperen in de Zeeuwse natuur.Corno van den Berg

Een eitje bakken op het fornuis is eenvoudig, net als koffie zetten. Lekker buiten zitten, terwijl de wereld ontwaakt. Dit zijn geluksmomentjes. Het zonnetje schijnt, dus het strand roept. De camper is niet te groot, waardoor hij overal kan worden geparkeerd. Ik merk dat eigenaren van Volkswagen campers naar elkaar zwaaien. Zouden zij hetzelfde blije gevoel als ik?

Andere reizen per camper

Ik heb op deze site talloze tips over reizen met de camper. Ken jij de wegbrengsacties voor campers al? Zoals met de camper door Amerika, met de camper door Canada, met de camper door Nieuw-Zeeland en met de camper door Australië. Wist je dat je ook met de camper door Japan kan?