Waarom moet ik dit doen?

Nieuw-Zeeland per camper geeft je veel vrijheid. En is relatief goedkoop, omdat je niet elke keer hotels hoeft te boeken. De wegen zijn goed en relatief rustig. En de kans is groot dat je wilde dieren tegen komt onderweg. Wat let je?

Tongariro in Nieuw-Zeeland.
Tongariro in Nieuw-Zeeland.

Nieuw-Zeeland is prima te bereizen op eigen initiatief. Je kunt een auto huren en overnachten in hotels of op campings. Je kunt ook heerlijk relaxt met een camper rondreizen. Zo heb je de gemakken altijd bij de hand.

In Nieuw-Zeeland is een rondreis met de camper hetzelfde als ultieme vrijheid. Het is overal toegestaan om ‘vrij’ te kamperen, al zijn er wel wat uitzonderingen. Je mag niet in de bebouwde kom gaan staan en niet ‘zomaar’ op particulier land. Daarvoor moet je eerst even toestemming vragen. In de natuurparken moet je op campings overnachten, maar die zijn er genoeg. En die vind je vooral middenin de natuur.

Coromandel Peninsula.
De beroemde Coromandel Peninsula.

Campings variëren van eenvoudig in ongerepte natuurgebieden tot luxe campings met bijvoorbeeld zwembad en supermarkt. Je kunt dus vrij makkelijk een mix bepalen zodat je af en toe kunt ‘bijtanken’. Met de camper rondreizen is perfect om de ruigheid van het land te ervaren.

Je kunt eenvoudig zowel het Noordereiland als het Zuidereiland in je rondreis aan doen. Er gaat een veerboot van Wellington (Noordereiland) naar Picton (Zuidereiland) en terug. Je kunt zelf kiezen op welk eiland je begint en met welk tempo je je reis aflegt.

Hou er wel rekening mee dat het om stevige afstanden kan gaan. Neem de tijd voor deze reis. En als je maar een beperkte tijd hebt kun je bijvoorbeeld alleen het Noordereiland aan doen. Of alleen het Zuidereiland. Zodat je nog eens terug kunt komen naar Nieuw-Zeeland.

De wegen in Nieuw-Zeeland zijn over het algemeen goed en rustig. Je moet hier wel links rijden. Dat is even wennen, met name bij kruisings. Maar al snel voelt het natuurlijk aan.

Speciale wegbrengacties!
Net als in de Verenigde Staten kun je in Nieuw-Zeeland (in het voorseizoen) campers huren voor een zeer lage prijs. Nieuw-Zeeland heeft omgekeerde seizoenen ten opzichte van ons, dus het is daar nu winter. En het wordt langzaam voorjaar. Ook is er sprake van vroegboekkorting bij camperreizen voor 2018 en 2019.

Wat is inclusief?
De aangeboden reizen zijn voor twee personen, dus ideaal voor stellen. De prijs is inclusief camperhuur en alle benodigdheden. En, niet onbelangrijk, inclusief vliegtickets vanaf Amsterdam.

Bekijk hier alle aanbiedingen: WTC Camperreizen in Nieuw-Zeeland

Campervakantie