Camper rondreis door Nieuw-Zeeland

De beste manier om in vrijheid de eilanden te ontdekken

Met de camper een rondreis maken door Nieuw-Zeeland. Het is prima te doen op eigen initiatief. Je kunt een auto huren en overnachten in hotels of op campings. Je kunt ook heerlijk relaxt met een camper rondreizen. Zo heb je de gemakken altijd bij de hand. Dit zijn de beste tips voor een camperreis door Nieuw-Zeeland. 


Nieuw-Zeeland per camper ontdekken geeft je veel vrijheid. En het is relatief goedkoop, omdat je niet elke keer hotels hoeft te boeken. De wegen zijn goed en veelal erg rustig. Daarnaast is de kans groot dat je wilde dieren tegen komt onderweg. Wat let je?

Camper Nieuw-Zeeland tips

In Nieuw-Zeeland is een rondreis met de camper hetzelfde als ultieme vrijheid. Het is overal toegestaan om vrij te kamperen, al zijn er wel wat uitzonderingen. Je mag niet in de bebouwde kom gaan staan en niet zomaar op particulier land. Daarvoor moet je eerst even toestemming vragen. In de natuurparken moet je op campings overnachten, maar die zijn er genoeg. En die vind je vooral middenin de natuur.

Met je camper een rondreis maken door Nieuw-Zeeland.

Campings variëren van eenvoudig in ongerepte natuurgebieden tot luxe campings met bijvoorbeeld zwembad en supermarkt. Je kunt dus vrij makkelijk een mix bepalen zodat je af en toe kunt bijtanken. Met de camper rondreizen is perfect om de ruigheid van het land te ervaren.

Noordereiland of het Zuidereiland?

Je kunt eenvoudig zowel het Noordereiland als het Zuidereiland in je rondreis aan doen. Er gaat een veerboot van Wellington (Noordereiland) naar Picton (Zuidereiland) en terug. Je kunt zelf kiezen op welk eiland je begint en met welk tempo je je reis aflegt. 

Hou er wel rekening mee dat het om stevige afstanden kan gaan. Neem de tijd voor deze reis. En als je maar een beperkte tijd hebt kun je bijvoorbeeld alleen het Noordereiland aan doen. Of alleen het Zuidereiland. Zodat je nog eens terug kunt komen naar Nieuw-Zeeland.

De wegen in Nieuw-Zeeland zijn over het algemeen goed en rustig. Je moet hier wel links rijden. Dat is even wennen, met name bij kruispunten. Maar al snel voelt het natuurlijk aan.

alle 17 artikelen over Nieuw-Zeeland

Bekijk alle artikelen