blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Camper rondreis door Japan

Je kunt per camper door Japan reizen

Een camper rondreis door Japan, heb je er weleens van gehoord? Het is een bijzondere manier om het land van de rijzende zon te ontdekken.

Japan is hot! Meer en meer reizigers willen naar Japan. En vooral ook het eten proeven, want sushi is de afgelopen jaren extreem populair geworden. Een van de beste manieren om het land op eigen houtje te verkennen is per camper. 

Met de camper rondreizen door Japan. Het is relatief onbekend, maar kan al wel een tijdje. De campers zijn over het algemeen iets kleiner, maar wel goed uitgerust. En je krijgt een GPS om niet te verdwalen. Meer en meer aanbieders bieden rondreizen per camper door Japan aan.

Hoe regel ik een camperreis in Japan?

Ik hoor het vaak: Is autorijden in Japan niet lastig? Het valt mee. Het land is meer en meer ingesteld op toeristen en dus kun je engelse gidsen krijgen. Al is het wel anders dan in Europa bijvoorbeeld.

In Japan moet je wel links rijden. En dat is niet omdat het ooit een Britse kolonie was, zoals in veel andere landen. In Japan hebben ze daarvoor een speciale reden. Een samoerai draagt zijn zwaard links omdat ze rechtshandig zijn. En anderen mogen een samoeraizwaard niet aanraken, ook niet in een auto. 

De wegen zijn goed en het verkeer opvallend gestructureerd. Er is wel een probleempje: De bewegwijzering. Deze is niet eenvoudig weet ik uit ervaring. Daarom krijg je ook bij elke een camper een GPS, zodat je altijd je route kunt vinden. En je zelfs kunt verdwalen, om daarna weer de weg te vinden.

Let op!

Veel van de camperauto’s zijn klein, zoals bijna alle auto’s in Japan. Maar, wel guitig vaak. En de campers zijn extreem rijk uitgerust. Al is het misschien wel even wennen.

De Japanners zijn kleiner dan de meeste Nederlanders. Check dus vooraf de lengte van het bed in de auto om te voorkomen dat het bed te klein is.

Zie meer: Camperreizen door Japan

alle 15 artikelen over Japan

Bekijk alle artikelen