Camper huren in Japan

Je kunt per camper door Japan reizen

Een camper huren in Japan voor een rondreis? Heb je er weleens van gehoord? Het is een bijzondere manier om het land van de rijzende zon te ontdekken. Japan is al jaren hot! Meer en meer reizigers willen naar Japan. En vooral ook het eten proeven, want sushi en sashimi is de afgelopen jaren extreem populair geworden. Dit zijn de beste tips om een camper te huren in Japan.

Met de camper rondreizen door Japan. Het is relatief onbekend, maar kan al wel een tijdje. De campers zijn over het algemeen iets kleiner, maar wel goed uitgerust. En je krijgt een GPS om niet te verdwalen. Meer en meer aanbieders bieden rondreizen per camper door Japan aan. Sterker nog, het is een van de beste manieren om het land op eigen houtje te verkennen.

Is een camperreis in Japan duur?

Hotels in Japan zijn vaak niet goedkoop. Een camper is dat ook niet, maar in verhouding wel. Het is vaak aanzienlijk goedkoper, meestal al als je met twee personen bent. Dit komt ook door de maaltijden, die je waarschijnlijk zelf maakt. Ben je met vier bijvoorbeeld, dan scheelt het aanzienlijk veel geld. Al moet je dan wel zorgen dan de camper groot genoeg is, merkte ik. 

Hoe huur ik een camper in Japan?

Je hebt meerdere mogelijkheden. Logischerwijs kun je in Japan een camper huren. Dit kan online, maar ook als je bent gearriveerd. Meer en meer aanbieders hebben ook campers voor buitenlandse toeristen. Dit houdt onder meer in dat je informatie in het Engels krijgt. Ook is er een noodnummer voor als er problemen zijn.

Ook zijn er Nederlandse partijen die het voor je regelen. Zij regelen alles met hun partner in Japan. Het voordeel is dat je alles in het Nederlandse krijgt met alle bijpassende verzekeringen. Mede hierom is het wel iets duurder, maar het is het waard vind ik.

Hoe lastig is auto rijden in Japan?

Ik hoor het vaak: Is autorijden in Japan niet lastig? Het valt mee. Het land is meer en meer ingesteld op toeristen en dus kun je Engelse gidsen krijgen. Al is het wel anders dan rijden in Europa bijvoorbeeld.

De wegen zijn goed en het verkeer opvallend gestructureerd. Er is wel een probleempje: De bewegwijzering. Deze is niet eenvoudig weet ik uit ervaring. Daarom krijg je ook bij elke een camper een GPS, zodat je altijd je route kunt vinden. En je zelfs kunt verdwalen, om daarna weer de weg te vinden.

Links rijden in Japan is om speciale reden

In Japan moet je bijvoorbeeld wel links rijden. En dat is niet omdat het ooit een Britse kolonie was, zoals in veel andere landen. In Japan hebben ze daarvoor een speciale reden. Een samoerai draagt zijn zwaard links omdat ze rechtshandig zijn. En anderen mogen een samoeraizwaard niet aanraken, ook niet in een auto. 

Let op!

Veel van de camperauto’s zijn klein, zoals bijna alle auto’s in Japan. Maar, wel guitig vaak. En de campers zijn extreem rijk uitgerust. Al is het misschien wel even wennen.

De Japanners zijn kleiner dan de meeste Nederlanders. Check dus vooraf de lengte van het bed in de auto om te voorkomen dat het bed te klein is.

alle 15 artikelen over Japan

Bekijk alle artikelen