Zie het strand van glas in Ussuri Bay

Uniek strand van gekleurd glas in Rusland

Het strand van Ussuri Bay ligt in het hoge noorden van Rusland. Fabrieken in de buurt hebben jarenlang kapot glas en porselein in de baai gedumpt. Met het gevolg; een wonderlijk strand van gekleurd glas en porselein.

Een strand van glas. Het bestaat in Ussuri Bay ligt vlakbij Vladivostok in Rusland. Deze plek heeft een bijzonder verleden. Een lokale stortplaats was ooit afgesloten voor mensen omdat het te gevaarlijk. Het is nu veranderd in een uniek strand. Op de stortplaats lagen duizenden wodka-flessen. Deze zijn inmiddels gepolijst door het water en hebben zeer fraaie vormen.

Tegenwoordig wordt er geen glas of porselein meer gedumpt en heeft de erosie toegeslagen. Met een uniek resultaat. Waarbij je allerlei kleuren kunt zien, zoals groen, rood, blauwe en geel. Soms wordt deze baai ook wel Oessoeribaai genoemd.

De kleuren van Ussuri Bay.

Het glas van Ussuri Bay

De scherpe randjes van het glas zijn er inmiddels door Moeder Natuur vanaf gesleten waardoor je prima over het ‘glazen’ strand kunt wandelen of zelfs zonnen.

Het strand bij Vladivlostok in Rusland.

Inmiddels is Ussuri Bay een heuse trekpleister voor toeristen; uit binnen- en buitenland. Niet alleen in de zomer, maar ook vooral in de winter.

In de stad Vladivostok kun je excursies boeken naar het strand, waarbij je ook uitleg krijgt over de fabriek die hier ooit stond en de veroorzaker is van dit bijzondere strand.

Hoe kom ik er?

Er zijn diverse stranden waar je het gekleurde glas kunt vinden. Je vindt ze op zo’n 30 kilometer van Vladivostok in het uiterste oosten van Rusland.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Rusland

Lees mijn Tips
Bekijk alle artikelen