Alhambra

Beste voorbeeld van een Moors paleis in Europa

Het Alhambra in Granada is het mooiste paleis van Spanje. Hier kun je goed de rijkdom van de Moren zien. Het is nog in een perfecte staat, wat je vanzelf ziet als je het Alhambra bezoekt. Dit zijn de bezienswaardigheden van het Alhambra, met veel tips voor je bezoek.

Het beroemde Alhambra behoort tot de mooiste paleizen van Europa. Het is een paleis alsook een fort. Wat duidelijk zichtbaar is door hoge buitenmuren. Het Alhambra stamt uit de Middeleeuwen. Het werd gebouwd door de Moorse heersers van die tijd. Zij heersten destijds over dit deel van Europa. De lokale naam is Qasr Alhamrā.

Alhambra bezoeken

Het complex is immens groot. Al met al heeft het een oppervlakte van meer dan 140.000 m2. Het omvat onder meer het Generalife, het zomerpaleis van de sultans. Ook het Alcazaba hoort hierbij. Dit is het militaire fort van het Alhambra. De Nasrid-paleizen zijn de weelderige binnenplaatsen en koninklijke vertrekken die volledig in Moorse stijl zijn gebouwd. 

Het paleis is een mooi voorbeeld van Moorse architectuur; een bijzondere mix van Islamistische en (een klein beetje) Europese invloeden. In 1492 werd het fort veroverd door de Spanjaarden. Hun kleinzoon Karel V liet middenin het Alhambra een renaissancistisch paleis bouwen. Het past er perfect bij, al is de architectuur opvallend anders.

Het Alhambra bezoeken.

Het interieur van de Alhambra bestaat uit veel kunst zoals verfijnd houtsnijwerk en geometrische tegelpatronen. Vergeet ook de tuinen niet voor een fraai uitzicht op de bergtoppen van de Sierra Nevada. Waar in de winter sneeuw kan liggen.

Overnachten in de buurt van het Alhambra

In de stad Malaga kun je goed een paar nachten door brengen. Je vindt er kleine hotels, handige appartementen en kamers bij mensen thuis. De meesten liggen in het centrum of bij het Alhambra, zodat je vroeg op pad kan. Zorg wel dat je op tijd boekt, zodat je niet wordt teleurgesteld. 

Beste plek voor de wereldberoemde foto

Zorg ook dat je het paleis vanaf een afstandje ziet. Ga daarvoor naar het Mirador de San Nicolas, zodat je een mooi zicht hebt op het complete paleis. Dit is ook de beste locatie voor een foto. Al zul je hier niet alleen staan. Met name de zonsondergang is geliefd, vanwege het zachte licht.

Hoe vermijd ik de drukte?

Het Alhambra behoort tot de meest geliefde plekken voor toeristen. En het kan hier dus erg druk worden. Al wordt het aantal bezoekers gereguleerd. Het beste kun je de weekenden vermijden en het hoogseizoen vermijden. En bezoek het paleis vroeg in de ochtend. Of in de winter bijvoorbeeld.

Boek je excursie online

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Spanje

Lees mijn Tips

alle 41 artikelen over Spanje

Bekijk alle artikelen