Casa Vicens

Gaudí's allereerst gebouwde huis is uniek

Casa Vicens is een van de mooiste huizen in Barcelona. Het is het eerste huis dat de Catalaanse architect Gaudí ontworpen en gebouwd heeft. De bouw duurde ongeveer 2 jaar (1883-1885). Het huis is in typische Neo-Mudejar stijl: kleurrijk en met veel ornamenten.

In oktober 2017 opende het huis voor het eerst haar deuren voor het publiek. In het museum vind je onder meer verschillende designs van Gaudí. Ook zullen er andere exposities zijn die geregeld wisselen.

Het eerste huis dat Antoni Gaudí ontworpen en gebouwd heeft, is dus eindelijk open voor publiek. In de 130 jaar ervoor mocht niemand het bezoeken.

Gaudí Route in Barcelona

Casa Vicens is daarmee het laatste Gaudí werk dat open is gesteld voor publiek. Waarmee de zogenaamde Gaudí Route in Barcelona compleet is geworden. 

Het huis is destijds gebouwd als zomer verblijf voor de tegel-producent Manuel Vicens i Montaner, waarin het huis haar naam ontleend heeft. Casa Vicens is altijd een privéhuis geweest totdat de bank uit Andorra, MoraBanc, in 2014 het huis kocht. Net als alle andere Gaudí creaties is het bijzonder kleurrijk en vol ornamenten.

Overnachten in Barcelona

Tijdens mijn reizen ben ik vijf keer in Barcelona geweest. Ik sliep daarbij in diverse hotels, die ik zelf had uitgezocht. Die varieerden van boetiek tot luxe, maar wel altijd in de leukste wijken. Naast het centrum is dit La Barceloneta, Eixample en Gracia. Je kunt ook een appartement huren, wat vaak goedkoper is voor langere tijd. Boek wel op tijd, want deze stad is erg populair het gehele jaar door. En hoe minder tijd er is tussen je boeking en trip hoe duurder het vaak is.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Spanje

Lees mijn Tips

alle 41 artikelen over Spanje

Bekijk alle artikelen