Waarom moet ik hier heen?

Het eerste huis dat Antoni Gaudí ontworpen en gebouwd heeft, gaat eindelijk open voor publiek. Net als alle andere Gaudí creaties is het bijzonder kleurrijk en vol ornamenten.

Casa Vicens is een van de mooiste huizen in Barcelona. Het is het eerste huis dat de Catalaanse architect Gaudí ontworpen en gebouwd heeft. De bouw duurde ongeveer 2 jaar (1883-1885). Het huis is in typische Neo-Mudejar stijl: kleurrijk en met veel ornamenten.

Casa Vicens is het laatste Gaudí werk dat open wordt gesteld voor publiek. Waarmee de zogenaamde Gaudí Route in Barcelona compleet wordt.

Het huis is destijds gebouwd als zomer verblijf voor de tegel-producent Manuel Vicens i Montaner, waarin het huis haar naam ontleend heeft. Casa Vicens is altijd een privéhuis geweest totdat de bank uit Andorra, MoraBanc, in 2014 het huis kocht.

Andere wereldberoemde bezienswaardigheden op de route zijn Casa Batllo, Park Güell en Sagrada Família.

Corno’s reistips:

Barcelona is een populaire stedentrip. Dit betekent dat het vaak druk is bij de bezienswaardigheden. Je kunt bijvoorbeeld wachtrijen overslaan door online je toegangskaarten alvast te kopen. Ook zijn er genoeg aantrekkelijke combinatie deals online te vinden.

In oktober 2017 opende het huis voor het eerst haar deuren voor het publiek. In het museum vind je onder meer verschillende designs van Gaudí. Ook zullen er andere exposities zijn die geregeld wisselen.

Een kijkje in Casa Vicens:

Een van de 34 kleurrijke muur/plafondschilderingen. Pol Viladoms
Close-up van de gevel. Pol Viladoms
De typische Gaudí stijl. Pol Viladoms
Een kamer in Casa Vicens. Pol Viladoms
Een doorkijkje. Pol Viladoms