Eet in het oudste restaurant ter wereld

Sobrino de Botín bij het Plaza Mayor in Madrid is wereldberoemd

Sobrino de Botín in Madrid is het oudste nog bestaande restaurant ter wereld. Waar je nog steeds kunt dineren. Dit is eten met historie, want hier zijn talloze bekende mensen geweest.

Het restaurant Sobrino de Botín is dan ook wereldberoemd. Dit restaurant heeft zoveel geschiedenis; je kunt er avonden mee vullen. Zo heeft de wereldberoemde artiest Francisco de Goya hier nog als bediende gewerkt. 

Het Guiness Book of Records is er duidelijk in. Botín bij het Plaza Mayor in Madrid is het oudste nog bestaande restaurant ter wereld. Het werd opgericht in 1725 als kleine eetgelegenheid. En je kunt er nog steeds eten.

Bekijk de video van het oudste restaurant

Het restaurant werd opgericht in 1725 als kleine eetgelegenheid. Dit wereldberoemde restaurant heeft dus de groei van Madrid meegemaakt, wat in diverse attributen nog te zien is. 

Ook de keuken is beroemd, met name om het zachte vlees van geroosterde biggen en lammeren. Het kan zeer lastig zijn om een tafeltje te bemachtigen, maar als je vroeg genoeg boekt, moet het lukken.

Lekker overnachten in Madrid

De stad is perfect voor een stedentrip, om alles te kunnen zien heb je meerdere dagen nodig. Je kunt in de meeste wijken van Madrid genoeg hotels en appartementen vinden. Deze kun je eenvoudig online boeken. Zorg wel dat je op tijd boekt, anders zitten de meeste vol.

Sobrino de Botín bezoeken

Het Sobrino de Botín ligt bij het Plaza Mayor in Madrid. Het adres is Calle de las Cuchilleros 17. 

Meer informatie: www.botin.es

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Mijn Tips

Alle tips voor Spanje

Lees mijn tips

alle 41 artikelen over Spanje

Bekijk alle artikelen