Aziatische olifant

Na de Afrikaanse olifant is de Aziatische olifant het grootste landdier

De Aziatische olifant is vooral bekend van de ritjes op olifanten die in Azië erg populair zijn. Maar je kunt het dier ook in het wild tegen komen. Dan zul je zien dat de dieren dan in hun element zijn. En je zult verbaasd zijn over de heerlijke momenten die je beleeft.

De Aziatische olifant is bijzonder om te zien. In het wild dan, en niet tijdens een ritje op een olifant. Gelukkig besluiten meer mensen om deze dieronvriendelijke excursie niet meer te doen. En juist hun geld aan een safari om deze dieren in hun natuurlijke omgeving te bewonderen. Zodat met hun geld de natuurgebieden in stand kunnen blijven. En olifanten in het wild kunnen blijven leven.

Hoe herken ik een Aziatische olifant?

Het herkennen van een Aziatische olifant eenvoudig. Hij heeft veel kleinere oren dan de Afrikaanse olifant. Ook hij is iets kleiner dan zijn Afrikaanse broer. Al is dat lastig te zien als je ze niet naast elkaar ziet. Want een Aziatische olifant is behoorlijk imposant. Maar de oren zijn veel kleiner dan hun kop, wat bij hun Afrikaanse broer niet het geval is.

Waar leven Aziatische olifanten?

Deze dieren zijn nog maar op een aantal plekken in het wild te zien in Sri Lanka, India, Thailand en diverse andere landen. Ik heb ze op diverse plekken ontmoet tijdens safari’s. Waarbij ik opvallend veel natuurlijk gedrag zag. Waar ik meer van geniet dan van een olifanten rit. Jij?

De Engelse naam van dit dier is Asian elephant, al wordt ook geregeld Indian elephant gebruikt. De Latijnse naam is elephas maximus. Als je de kans krijgt om een safari te maken om dit dier te zien moet je het zeker doen. Je zult verbaasd zijn.

Beste plekken om de Aziatische olifant te zien