Waarom moet ik hier heen?

Zanzibar is een tropisch eiland voor de kust van Tanzania. Het heeft parelwitte stranden, een kleurrijk stadje (Stone Town), een uniek restaurant en in het bos leven  apen die alleen hier te zien zijn. Een ideaal einde van een rondreis door Tanzania.

Het wereldberoemde eiland Zanzibar behoort tot Tanzania. Het ligt aan de oostkust van Afrika. De bewoners van Zanzibar leven voornamelijk van het toerisme en lokale specerijen, waaronder nootmuskaat, kaneel en peper.

Je kunt hier voor de rust komen, maar ook voor de stranden. Bij het leuke vissersdorpje Jambiani zijn de stranden bij eb wel kilometers lang. De branding van de tropische zee is daar bijzonder om te zien.

Beste video Zanzibar

In de bossen leven de unieke Zanzibarfranjeaap. Deze apensoort komt alleen hier voor. De dieren zijn heel nieuwsgierig en bijzonder kleurrijk. Ook de onderwaterwereld is zeer de moeite waard.

Zanzibarfranjeaap
De unieke Zanzibarfranjeaap. Hasin Shakur

Zanzibar kun je goed combineren met een safari in Tanzania, met wereldberoemde nationale parken als Serengeti Nationaal Park en Ngorongoro.

Corno’s reistips:

Een rondreis door Tanzania wordt vaak gecombineerd met één of meerdere omliggende landen zoals Kenia of Zambia. Je kunt de route zelf samenstellen of een georganiseerde reis boeken. Hieronder een aantal handige tips om je rondreis door Tanzania te regelen.