Overnachten in boomhut Highlands Camp

In Tanzania kun je overnachten in 'domes' in de Ngorongoro-krater

Highlands Camp in de Ngorongoro-Krater bestaat uit speciale tenten die lijken op grote Bubbels. Je vindt deze unieke accommodatie in Tanzania, waar je na een heerlijke dag op safari kunt bijkomen. Vanuit de boomhutten heb je wijds uitzicht over het nationale park en kun je allerlei activiteiten doen.

Haal het maximale uit je trip naar de Ngorongoro-krater en slaap in deze unieke boomhutten. Je hebt een heerlijk zicht op het nationale park. Daarnaast kun je onder meer de Masai ontmoeten, die hier leven.

Highlands Camp is een van de meest unieke locaties. Het bevindt zich in het bos op de hellingen van de Olmoti-vulkaan aan de noordkant van de wereldberoemde Ngorongoro-Krater. Met uitzicht over de krater. 

En je zit relatief dichtbij het park, dus kun je in de ochtend vroeg op pad om als een van de eersten op safari te gaan. Waardoor je hele safari beleving in Afrika een belevenis wordt. 

De bijzondere boomhutten

Maak kennis met boomdomes, oftewel boomhutten in de vorm van een dome. Een bijzondere overnachtingsplek met ramen die vanaf de grond tot aan het plafond lopen. Zodat je niets mist van de vogels, apen en natuurlijk de zonsondergang en de zonsopkomst.

Elke dome is uitgerust met een kingsize bed, een badkamer met karakteristieke Afrikaanse tinten (en met warm water en een toilet).

Het meest bijzondere is misschien wel dat de domes geheel ecologisch verantwoord zijn, zodat ze weinig tot geen impact hebben op datgene waarvoor jij komt: de natuur.

Goedkoop is het niet. Denk aan minimaal 400 dollar (ongeveer 375 euro) per persoon per nacht. Dit is inclusief twee safari’s in de Ngorongoro-Krater en alle maaltijden, die als zeer goed worden gewaardeerd door de gasten.

Meer informatie: www.asiliaafrica.com/the-highlands

alle 16 artikelen over Tanzania

Bekijk alle artikelen