Waarom moet ik hier heen?

In het wereldberoemde Serengeti National Park kun je bijzondere ballontochten maken. En je spot opvallend veel wilde dieren. Met een champagne-ontbijt als toetje.

In een luchtballon over de Serengeti National Park vliegen. In een luchtballon op safari, wat wil je nog meer? Wie ooit groepen dieren vanuit de lucht wil zien, moet hier in een heteluchtballon stappen. Vroeg in de ochtend kies je het luchtruim en zie je de savanne wakker worden. Om bij landing een glas champagne te krijgen (op de goede afloop) en te toosten op de behouden vlucht. Ook een ontbijt is mogelijk.

Maak veel foto’s. Als de zon op komt, let dan op de schaduwen van de ballon en de beesten. Het geeft het geheel een extra dimensie.

De ultieme kick is om dit natuurlijk tijdens de jaarlijkse migratie te doen, maar hou rekening met (extra) stevige prijzen. En dan moet je extra vroeg reserveren. Sowieso heb je hier altijd kans op een lang lint van dieren. Ze volgen simpelweg de regenbuien en het verse gras dat er na gaat groeien.

Corno’s reistips:

Een rondreis door Tanzania wordt vaak gecombineerd met één of meerdere omliggende landen zoals Kenia of Zambia. Je kunt de route zelf samenstellen of een georganiseerde reis boeken. Hieronder een aantal handige tips om je rondreis door Tanzania te regelen.