Waarom moet ik hier heen?

Boheems Zwitserland, het is een verwarrende naam voor een natuurgebied in Tsjechië net over de grens bij Duitsland. Dit is absoluut een van de mooiste natuurparken van Europa. Ideaal om te wandelen.

Boheems Zwitserland Nationaal Park in Tsjechië is bijzonder. Dit natuurgebied is ruig en perfect om te wandelen. De lokale naam is Národní Park České Švýcarsko. Al wordt de Engelse naam ook gebruikt: Bohemian Switzerland National Park. Met name voor toeristen.

Dit is ruig Tsjechië

Het nationaal park is synoniem voor uitgestrekte bossen, diepe valleien, vreemd gevormde zandstenen rotsen en spectaculaire vergezichten werd in 2000 uitgeroepen tot Nationaal Park.

Absolute publiekstrekker: Pravčická brána

Het meest bijzonder in dit natuurgebied is Pravčická brána; dit is de grootste natuurlijke zandsteenbrug in Europa. Let op: Dit is ook meteen het meest populaire plekje. Waardoor het hier erg druk kan worden. De zonsondergang is vaak adembenemend en ideaal voor foto’s.

Ook de moeite waard:

  • De hoogste top is de Děčínský Sněžník met 726 m. met uitkijktoren
  • Bij Hřensko ligt de indrukwekkende Kamnitzklamm
  • Mooi uitzichtpunt bij Jetřichovice: Marienfels

De lokale natuur wordt in het park beschermd en menselijk ingrijpen is slechts beperkt toegestaan. Dit is een heerlijke plek om te wandelen, er zijn talloze wandelpaden. En je hebt kans om dieren als vos, edelhert, ree, das en everzwijn tegen te komen.

Bekijk hoe mooi het nationaal park is:

Hoe kom ik hier?

Het Nationaal Park ligt net over de grens bij Duitsland in de buurt van Děčín bij de Elbe. Vanuit Praag is het zo’n 120 kilometer, oftewel 1,5 uur rijden naar het noorden.

Meer informatie: www.npcs.cz/en

Corno’s reistips:

Tsjechië kun je goed met de auto bereiken. Een fly & drive kan natuurlijk ook waarbij je het combineert met een stedentrip naar Praag. Hieronder een aantal handige tips om je reis naar en door Tsjechië te organiseren.

Ik ben twee keer naar Tsjechië afgereisd:

Rondreis langs de heerlijke natuur van Tsjechië

Tijd voor een Road Trip door het Boheems Paradijs, het Reuzengebergte en het Adelaarsgebergte....

Reisverhaal

Het Boheems Paradijs: Alleen al voor de naam wil ik er naar toe. De rotspartijen in combinatie met kerken, kuuroorden en gebergten maken dit deel van Tsjechië tot een sprookje in de moderne tijd. Waar ik met pijn in het hart afscheid van neem.


UNESCO-Werelderfgoed in Tsjechië

Een reis langs UNESCO-werelderfgoed. In Tsjechië, in het zuidelijke deel; Moravië. Oh en een tocht langs bier, wijngaarden (waar de druivenoogst in volle gang is) en ruige natuur.

Reisverhaal

Ik maak een reis langs UNESCO-werelderfgoed. In Tsjechië, in het zuidelijke deel; Moravië. Oh en een tocht langs bier, kleine wijngaarden (waar de druivenoogst in volle gang is) en ruige natuur. Te voet, op de fiets en meer...