Nationalpark Sächsische Schweiz: Mooiste park van Duitsland?

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Nationalpark Sächsische Schweiz

Heerlijk wandel- en klimgebied vol bossen en rotspartijen van zandsteen

Het Nationalpark Sächsische Schweiz is een natuurgebied in het uiterste zuiden van Duitsland. Het is vooral populair bij wandelaars en klimmers. Maar dan wel bij de Duitsers, opvallend genoeg veel minder bij de Nederlanders. Al neemt de interesse de afgelopen jaren toe.

Dit natuurgebied is een juweel bij onze oosterburen. Dit middelgebergte leent zich goed om te wandelen door de bossen en langs de rivieren. Ook zijn er enkele bijzondere bezienswaardigheden.

De unieke Bastei Brug

Bastei Brug in Duitsland.

De Bastei Brug is erg populair bij fotografen en wandelaars. Wat je zelf zult merken als je er bent. Dit is een zeer fotogenieke plek en de wandeling er naar toe zeker waard. Deze rotsformatie heeft een hoogte van 305 meter. Met als absolute kroon een brug naar een uitkijkpunt. Met name in de ochtend en avond is het fraai. Al is het hier eigenlijk altijd wel mooi. Zelfs in de regen.

Lees mijn tips voor de Bastei Brug

De ruigheid van het park

Dit is een ruig gebied vol bossen en wonderlijke rotspartijen van zandsteen. Het park is pas sinds 1990 een nationaal park en is ongeveer 9.350 ha groot. Het ligt ten oosten van Dresden en loopt tot aan de Tsjechische grens.

Fotografen in Nationalpark Sächsische Schweiz.

Nationalpark Sächsische Schweiz is recent ontstaan. Pas in 1990 werd het park opgericht. Het natuurgebied ligt in het oosten van Duitsland. Het ligt in de deelstaat Saksen, vlakbij de stad Dresden. Waardoor je een bezoek aan de stad en de natuur goed kunt combineren.

Het natuurpark ligt tegen het Boheems Zwitserland Nationaal Park in Tsjechië aan. Waarbij je zelfs de grens over kunt lopen. Zo kun je van beide natuurgebieden genieten.

Mijn tips

Ontdek de beste tips voor Duitsland

Lees mijn tips

alle 48 artikelen over Duitsland

Bekijk alle artikelen