Waarom moet ik dit doen?

Een helikopter geeft je een ongekende blik op Hawaii. Met name over de machtige vulkaan, waar de meeste helikoptertours de meeste tijd besteden, is uniek. En je ziet, met wat geluk, de lava lopen.

Op bijna alle eilanden van Hawaï kun je een rondvlucht in een helikopter boeken. Het is niet goedkoop, maar dit is wel de beste manier om te zien hoe dit ruige landschap is ontstaan.

Hoe ziet zo’n helikopter excursie er uit?

De meest populaire excursies zijn die op Kauai en Hawaii-eiland. Je krijgt vooraf informatie over de route en wat je waarschijnlijk allemaal gaat zien. Daarnaast krijg je instructies over hoe je je moet gedragen, hoe de communicatie verloopt en meer. Deze vlucht is niet gevaarlijk, ze doen het meerdere keren per dag. Mits het weer het toelaat natuurlijk.

De vluchten zijn niet al te lang, dus zorg dat je goed bent voorbereid. Heb bijvoorbeeld je camera bij de hand, net als je mobiel als je daarmee foto’s en/of video’s wilt maken. De helikopter vliegt meestal een rondje, waarbij hij zowel de mensen aan de linkerkant als de rechterkant de hoogtepunten wil laten zien. Waardoor je dus direct foto’s moet maken als je iets ziet.

De mooiste helikopter excursies op Hawaï

De lava van Hawaii-eiland

Als je een helikopter excursie boekt op Hawai-eiland kun je de lava zien stromen in het Hawaii Volcanoes National Park. De helikopter geeft je het beste zicht op de lavastroom. En hoe die in zee eindigt. Waarbij je dus kunt zien hoe nieuw land wordt gemaakt, elke seconde weer.

Lava Hawai helikopter

De steile kust van Kauai

Op Kauai vlieg je langs de ruige kust van Na Pali Coast. En zie je hoe erosie hier bizarre kloven heeft gevormd. Waaronder Waimea Canyon.

Helikopter vlucht Kauai

Tips voor de helikoptervlucht

De beste plek is voorin, naast de piloot. Dan heb je zowel zicht vooruit als naast je. Zorg dus dat je deze plek hebt als het kan.

Check niet alleen de prijzen van de diverse aanbieders, maar ook welke rit ze maken. En hoe oud de ‘choppers’ zijn. De beste tijd voor foto’s is de zonsondergang.

Meer informatie:
www.sunshinehelicopters.com
www.paradisecopters.com
www.bluehawaiian.com
www.polyad.com

Corno’s reistips:

Hawaii heeft veel te bieden. Je kunt verschillende eilanden aan doen en allerlei avontuurlijke excursies en activiteiten doen. Hieronder een aantal handige tips om je (rond)reis te regelen.

EilandenHelikopterVulkanen