blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Miami

Levendige stad in Florida met beroemde stranden en eigen cultuur

Miami is een beroemde stad langs de kust van de Verenigde Staten. En de stad wordt vereerd, verguisd en typisch Amerikaans. De stad is wereldberoemd geworden door tv-series als CSI Miami en Miami Vice. Dit zijn de leukste bezienswaardigheden in Miami. 

De stad is vaak genoeg bezongen in talloze songs. Het is een stad met lekker weer, uitgestrekte stranden en een bruisend uitgaansleven. Waar je even kunt bijkomen. Zeker na je bezoek aan de rijke natuur van dit deel in Amerika bijvoorbeeld.

Miami Beach

Miami Beach in Florida.

Het tropisch aandoende Miami is overbekend van films en tv-series. De levendige stad biedt beroemde stranden zoals Miami Beach. Het strand is bekend van films en televisieseries. Het zonnige klimaat, het goudgele zand, de palmbomen en vooral de kleurrijke lifeguard huisjes. Dit zijn de huisjes van de strandwachten.

Lees mijn artikel over Miami Beach

Florida Keys

Florida Keys in de Verenigde Staten.

De stad is ideaal als uitvalsbasis voor een trip naar The Florida Keys. De Florida Keys bestaan uit ongeveer 1.700 kleine eilanden in het zuiden van Florida. Dit zijn koraalrotsen, die weelderig begroeid zijn met mangroven. Het uiterste puntje, Key West, is vooral bekend van Ernest Hemingway. Hij schreef er bekende boeken als For Whom the Bell Tolls, A Farewell to Arms en The Snows of Kilimanjaro.

Lees mijn artikel over The Florida Keys (met Key West)

Everglades National Park

De dieren van de Everglades National Park in de Verenigde Staten.

De Everglades is eigenlijk niet meer dan een honderd kilometer brede rivier. Die slechts een paar centimeter diep is en extreem langzaam stroomt. Dat zijn de wereldberoemde Glades, zoals de Amerikanen het subtropische gebied liefkozend noemen. Tegenwoordig is dit deel van Florida tot natuuricoon verheven. En staat de Everglades voor eindeloze grasvlaktes in het water, levensgevaarlijke moerassen en opvallend veel bewoners. Die maken het zelfs uniek in de wereld. In dit gebied zijn diverse natuurparken gerealiseerd, zoals natuurlijk Everglades Nationaal Park. Met een dier dat iedereen wil zien; de Amerikaanse alligator.

Lees mijn artikel over het Everglades National Park

Orlando

Orlando, Amerika. ©Universal

Een trip naar Miami wordt bijna altijd gecombineerd met Orlando, de pretpark stad van de wereld. Het blijft een bijzonder verhaal; een rustig dorpje in Florida verandert in een wereld van tekenfilmfiguren, filmsterren en veel meer. Met dank aan Walt Disney. Waarna anderen volgden. Je kunt hier dagen vertoeven in de vele pretparken.

Lees mijn artikel over Orlando

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Verenigde Staten

Lees mijn Tips

alle 150 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen