Amerikaanse zwarte beer

Nieuwsgierig, maar gevaarlijk

De zwarte beer staat hoog op het verlanglijstje van veel toeristen. En, eerlijk is eerlijk, je hebt een behoorlijk grote kans om ze te zien. Zeker als je vroeg in de ochtend en namiddag op pad gaat. Je kunt deze dieren vooral zien in de Verenigde Staten en Canada, al komen ze ook in Mexico voor bijvoorbeeld.

Verschil tussen zwarte beer en bruine beer

De Amerikaanse zwarte beer is een stuk kleiner dan zijn bruine broer. En, logischerwijs meestal zwart van kleur. Meestal ja, want er zijn ook bruine zwarte beren. Deze soort wordt vaak in de bossen gezien. En in de buurt van mensen, zoals campings, buitenwijken en vuilnisplaatsen. Dit is de enige soort ter wereld die in aantallen groeit. De reden daarvoor is simpel; hij past zich aan de mens aan.

Waar leven zwarte beren?

Je kunt een Amerikaanse zwarte beer tegen komen in de vele nationale parken van de Rocky Mountains. Je moet wel wat geluk hebben. Al zijn veel zwarte beren vaak niet bang (meer) voor mensen.

Gewend aan mensen

Wat ook geregeld problemen oplevert. Dan moeten de dieren worden verdoofd en weer worden vrijgelaten in de wildernis. Als dat niet helpt, worden ze gedood. Voer deze dieren dus nooit. Je bezegelt feitelijk daarmee zijn dood. De Engelse naam is American black bear, terwijl de Latijnse naam ursus americanus is.

Beste plekken om de zwarte beer te zien